Masina care arata ca o farfurie zburatoare. Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale

Masina care arata ca o farfurie zburatoare. Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
  • Masina care arata ca o farfurie zburatoare
  • Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
Distribuie pe Facebook

Seria atractiilor principale cuprinde inclusiv un timp de numai 9.9 secunde pentru parcurgerea clasicului sfert de mila.

Dupa mai bine de trei ani de calcule stiintifice si teste relevante pentru lumea reala, compania Lucid Motors a reusit sa treaca peste toate obstacolele si sa lanseze, intr-un final, mult anticipata versiune de serie a conceptului prezentat in ultima parte a lui 2016 sub denumirea de Air. Anuntata cu surle si trambite de curand, chiar la inceputul acestei toamne, respectiva masina suta la suta electrica stie cu siguranta cum sa se remarce.

Lista atractiilor principale debuteaza cu design-ul avangardist al caroseriei cu cinci portiere in dotare, care ascunde de privirile curiosilor un display curbat de 34 de inch - capabil sa redea continutul la o rezolutie uriasa: 5K.

Lucid Air

Senzatia de pilotare a unei masini zburatoare este amplificata de tableta menita sa faca uitata vechea consola centrala si ale sale comenzi fizice, tableta ce poate fi... ei bine, "depozitata" in plansa de bord atunci cand prezenta acesteia nu se justifica. Pe viitor, seria atractiilor principale va cuprinde inclusiv doua scaune individuale concepute special pentru ocupantii locurilor spate, care promit sa se incline pentru un maximum de confort.

In ceea ce priveste reteta de ordin tehnic, respectiv fisa cu specificatii tehnice, mult anticipata versiune de serie a conceptului prezentat in ultima parte a lui 2016 sub denumirea de Air va fi disponibila in nenumarate configuratii.

Oferta pusa la dispozitia clientilor va culmina cu editia Dream, a carei pereche de motoare electrice a fost setata pentru a livra rotilor de pe ambele punti undeva in jurul a 1.080 de cai putere. Suficient pentru ca acceleratia de la 0 la 96 de kilometri pe ora sa nu dureze decat 2.5 secunde, iar vechea problema a parcurgerii sfertului de mila sa isi gaseasca rezolvarea intr-un timp de 9.9 secunde, potrivit primelor informatii date publicitatii.

Aceeasi creatie ce urmeaza a fi comercializata sub denumirea de Lucid Air Dream Edition, la preturi de la aproape 170.000 de dolari - inainte de eventualele beneficii de stat, se mai lauda si cu o autonomie de pana la 809 kilometri.

Mult anticipata masina va mai putea fi comandata si in versiunile Touring si Grand Touring, la randul lor echipate cu cate o pereche de motoare electrice, dar cu 620 sau 800 de cai putere pe ambele punti. Din 2022, respectiva familie de produse se va imbogati cu o noua optiune entry-level, botezata simplu Air, ce promite sa isi intampine potentialii cumparatori alaturi de un pret de vanzare care va cobori sub pragul de 80.000 de dolari.

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Lucid Air
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2020