Masina care concureaza cu Dacia Logan a primit o noua versiune. Primele fotografii si detalii oficiale au fost publicate chiar acum

Masina care concureaza cu Dacia Logan a primit o noua versiune. Primele fotografii si detalii oficiale au fost publicate chiar acum
  • Masina care concureaza cu Dacia Logan a primit o noua versiune
  • Primele fotografii si detalii oficiale au fost publicate chiar acum
Distribuie pe Facebook

Acompaniata de un propulsor turbo cu patru cilindri in linie si o capacitate de 1.5 litri - ce lucreaza alaturi de un motor electric cu 20 de cai putere, conform unui comunicat de presa, respectiva varianta nu consuma decat 5.5 litri de benzina la 100 de kilometri.

Prezentata publicului larg in urma cu mai bine de sase ani si trecuta relativ recent - in 2020, printr-un facelift major, prima generatie a masinii vandute sub denumirea de Tipo isi intampina clientii - zilele acestea, in nenumarate versiuni si configuratii. Printre optiunile puse de Fiat la dispozitia cumparatorilor se regaseste, mai nou, si o varianta comercializata sub numele de Tipo Hybrid - ce ascunde, sub capota, un benzinar turbo in patru cilindri.

Fiat Tipo Hybrid

Unitatii cu o capacitate de 1.5 litri, ce dezvolta undeva in jurul a 130 de cai putere, i se alatura un motor electric de 48 de volti si 20 de cai putere, o cutie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj - ce lucreaza alaturi de rotile de pe puntea fata, daca mai trebuia precizat, completand fisa cu specificatii tehnice.

Din pacate, atat timpul necesar rezolvarii ecuatiei 0 - 100 de kilometri pe ora, cat si valoarea caracteristica vitezei maxime nu reprezinta - la momentul actual, decat un mare mister si o necunoscuta uriasa, oficialii Fiat preferand sa anunte - in schimb, dupa cum mentionam si anterior, ca masina oferita sub indicativul Tipo Hybrid are nevoie - in medie, de 5.5 litri de benzina pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri. Suna bine, nu-i asa?

Noua varianta va fi asamblata in Turcia, la Tofas, primele exemplare ale versiunii ce promite sa parcurga - mai in gluma, mai in serios, dar fara niciun fel de exagerare, numai trei kilometri in modul suta la suta electric, promitand sa isi faca aparitia in showroom-urile europene in perioada imediat urmatoare.

Fiat Tipo Hybrid

Fiat Tipo Hybrid

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2022