Masina care face Dacia Spring sa para din secolul trecut. Citroen prezinta oficial noul e-C3 cu motor de 113 CP, pret accesibil si productie in Europa. Cum arata in realitate

Masina care face Dacia Spring sa para din secolul trecut. Citroen prezinta oficial noul e-C3 cu motor de 113 CP, pret accesibil si productie in Europa. Cum arata in realitate
  • Masina care face Dacia Spring sa para din secolul trecut
  • Citroen prezinta oficial noul e-C3 cu motor de 113 CP, pret accesibil si productie in Europa
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

La o parte, Dacia Spring! Citroen anunta oficial noul e-C3, modelul 100% electric accesibil construit in orasul Trnava din Slovacia!

Una dintre cele mai populare masini electrice, Dacia Spring ar putea avea probleme serioase din 2024 - atunci cand compania Citroen va demara comercializarea noului e-C3. Programat sa isi faca aparitia in showroom-uri, la vanzare, la preturi incepand de la circa 23.300 de euro, respectivul model se va bucura de prezenta unui motor sinonim cu o putere de 113 cai, astfel ca eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea - cu pedala de acceleratie la podea, in 11.0 secunde, conform primelor informatii si detalii acordate publicitatii.

Ca o comparatie, Dacia Spring costa 20.800 de euro in versiunea de baza Essential - cu motor de 45 de cai putere si un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora in, mare atentie!, 19.1 secunde, pe cand varianta de top Extreme porneste de la aproximativ 22.300 de euro, suma in schimbul careia ofera un motor cu 65 de cai putere pentru o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 13.7 secunde.

Citroen e-C3

Citroen e-C3

Citroen e-C3

In ceea ce priveste viteza de top, aceasta este de 135 de kilometri pe ora in cazul noului Citroen e-C3, pe cand Dacia Spring se opreste la 125 de kilometri pe ora - atat in versiunea Essential, cat si in varianta Extreme. Diferentele majore continua - daca mai trebuia precizat, la nivelul bateriei, Citroen e-C3 adoptand un acumulator de 44 kWh pentru o autonomie 320 de kilometri, pe cand unitatea de 26.8 kWh prezenta pe Dacia Spring rimeaza cu o autonomie de 230 pentru versiunea de baza Essential, respectiv 220 de kilometri pentru varianta de top Extreme.

Dupa cum mentionam anterior - la momentul premierei mondiale, Citroen e-C3 are o lungime de 4.01 metri (3.734 de milimetri pentru Dacia Spring) si va fi construit in Europa, in orasul Trnava din Slovacia; un alt aspect extrem de interesant cu privire la Citroen e-C3 consta in elementele care compun lista cu dotari standard, si pana versiunea de baza You bucurandu-se de faruri cu LED, de...

... suspensia Advanced Comfort, Active Safety Brake - franare autonoma de urgenta, o instalatie de aer conditionat, un numar de sase airbag-uri si afisaj pe parbriz. Daca vine vorba - in schimb, despre varianta de top Max, cumparatorii vor fi intampinati - in standard, din nou, si de jante din aliaj cu diametrul de 17 inch, plafon de culoare neagra, scaune Advanced Comfort, ecran central cu diagonala de 10.25 inch, sistem de climatizare cu reglare automata a temperaturii, camera video pentru mersul in marsarier, oglinzi rabatabile electric, tapiterie din TEP / material textil.

Situatia se va complica si mai mult din 2015, atunci cand acelasi nou Citroen e-C3 va primi - potrivit primelor informatii si detalii acordate publicitatii, o configuratie care va costa mai putin de 20.000 de euro, cu autonomie de 200 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (92) Poze Citroen e-C3
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 1 Noiembrie 2023