Masina care face suta in mai putin de doua secunde. Compania producatoare a publicat, in sfarsit, primele poze cu versiunea de serie

Masina care face suta in mai putin de doua secunde. Compania producatoare a publicat, in sfarsit, primele poze cu versiunea de serie
  • Masina care face suta in mai putin de doua secunde
  • Compania producatoare a publicat, in sfarsit, primele poze cu versiunea de serie
Distribuie pe Facebook

Disponibila la vanzare la preturi incepand de la doua milioane de euro, respectiva creatie vine cu patru motoare electrice si pana la 1.914 CP - potrivit ultimelor detalii oficiale.

Prezentata publicului larg acum mai bine de trei ani, in cadrul editiei cu numarul 88 a celebrului Salon Auto de la Geneva, cea de-a doua masina din scurta si fascinanta istorie a companiei Rimac a revenit recent - chiar zilele acestea, in lumina intensa a reflectoarelor. Mai precis, producatorul croat a dat publicitatii primele informatii si - totodata, fotografii oficiale cu versiunea de serie a conceptului C_Two.

Comercializata la preturi incepand de la doua milioane de euro, intr-o serie de doar 150 de exemplare, respectiva creatie a primit numele de Nevera - aparent dupa o furtuna puternica din Mediterana, insa nu noua denumire va reprezenta principala atractie; ba dimpotriva.

Rimac Nevera

Seria vestilor bune culmineaza cu sistemul de propulsie format din patru motoare electrice - cate unul pentru fiecare roata, capabil sa livreze celui aflat la volan pana la 1.914 CP si 2.360 Nm. De aceasta operatiune se ocupa patru cutii de viteze - cate doua pentru fiecare punte, cu o singura treapta, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in numai 1.97 secunde.

Mult anticipata versiune de serie a conceptului C_Two de la Rimac mai promite si un sprint de la 0 la 300 de kilometri pe ora in 9.3 secunde, dar si o viteza de top de 412 kilometri pe ora - plus un sfert de mila parcurs in 8.6 secunde, potrivit primelor detalii oferite de croati.

In ceea ce priveste valoarea specifica autonomiei maxime, masina botezata Nevera urmeaza sa parcurga pana la 550 de kilometri - cu o singura incarcare a bateriei de 120 kWh. Alte detalii tehnice cuprind inclusiv o constructie din fibra de carbon, insa - chiar si asa, greutatea respectivei creatii cu o lungime de 4.750 de milimetri si o inaltime de 1.208 milimetri se ridica la 2.150 de kilograme.

Daca mai era cumva nevoie de mentionat, versiune de serie a conceptului C_Two se poate lauda si cu un pachet tehnologic extrem de impresionant - format din 13 camere, sase radare, 12 senzori ultrasonici, trei display-uri de inalta rezolutie etc., anunta croatii de la Rimac.

Rimac Nevera

Rimac Nevera

Rimac Nevera

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (62) Poze Rimac Nevera
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Iunie 2021