Masina care face suta in mai putin de doua secunde. Detalii nemaistiute pana acum

Masina care face suta in mai putin de doua secunde. Detalii nemaistiute pana acum
  • Noul Rimac C_Two este pus in miscare de patru motoare electrice
  • Automobilul companiei croate ofera un total de 1.914 cai putere
  • Sprintul de la 0 la 96 de kilometri pe ora dureaza 1.85 secunde
Distribuie pe Facebook

A debutat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in perioada 8 - 18 martie si a impresionat o lume intreaga cu performantele sale.

Urmasul celebrului Concept_One, noul Rimac C_Two este pus in miscare de un sistem de propulsie cu nu mai putin de patru motoare electrice si 1.914 cai putere. Suficient pentru ca primii 96 de kilometri pe ora sa vina dupa 1.85 secunde.

Disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 2.1 milioane dolari, automobilul companiei croate continua sa sfideze legile fizicii si accelereaza pana la o viteza maxima de 412 km/h. Mai mult chiar si decat primul Bugatti Veyron.

Este insa doar primul capitol din povestea noului Rimac C_Two, urmasul Concept_One impresionand inclusiv cu autonomia totala de pana la 650 kilometri. Si, de ce nu, prin sistemul de rulare autonoma de nivel patru din cinci.

Asemeni automobilelor de top - precum Bugatti Veyron, daca tot l-am adus in discutie, produsul companiei croate are la baza o structura monococa din fibra de carbon. Materialul cu pricina a fost folosit, de altfel, si la discurile de franare.

Pe de alta parte, urmasul celebrului Concept_One foloseste patru cutii de viteza. Intr-o alta ordine de idei, noul Rimac C_Two este livrat la pachet alaturi de doua transmisii la nivelul puntii fata si de alte doua pentru puntea spate.

La final, vorbim putin si despre dimensiuni. Automobilul companiei croate masoara putin peste 4.7 metri in lungime, insa inaltimea este de numai 1.208 de milimetri; la randul ei, greutatea de aproape doua tone va starni numeroase controverse.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 10 Mai 2018