Masura radicala anuntata de Volkswagen! Ce s-ar putea intampla cu urmatorul Passat

Masura radicala anuntata de Volkswagen! Ce s-ar putea intampla cu urmatorul Passat
  • Urmatorul Passat american ar putea fi doar electric
  • Informatia vine de la seful operatiunilor VW in SUA
  • Ramane de vazut ce se va intampla cu modelul european
Distribuie pe Facebook

Inceputul lunii februarie vine cu vesti mai putin bune pentru fanii legendarului Volkswagen Passat.

Aflata in plina desfasurare, editia din acest an a Salonului Auto de la Chicago isi intampina vizitatorii alaturi de numeroase premiere in materie de modele de serie si concept car-uri. Pe langa noutatile tangibile insa, evenimentul organizat in perioada 8 - 17 februarie se poate lauda inclusiv cu cateva informatii spumoase obtinute in urma unor interviuri cu "greii" industriei constructoare de masini.

Un exemplu concret il reprezinta discutia dintre publicatia Roadshow si seful operatiunilor Volkswagen in SUA, care a oferit cateva detalii extrem de interesante cu privire la Passat-ul american.

Lansata pe piata in urma cu aproape o vesnicie, dar trecuta de curand printr-un binemeritat facelift, actuala generatie a modelului respectiv are "o durata de viata limitata", spune Johan de Nysschen. In libera traducere, sfarsitul vine cu pasi reprezi, deloc surprinzator daca tinem cont de cum au evoluat vanzarile in timp: de la 117.023 in 2012 pana la 14.123 de unitati pe parcursul anului trecut.

Si mai interesant decat faptul ca actualul Passat american isi traieste ultimele clipe de glorie este insa ceea ce urmeaza, seful operatiunilor Volkswagen in SUA vorbind inclusiv despre... ei bine, viitor.

"Este probabil o presupunere rezonabila ca atunci cand acest model va ajunge la sfarsitul ciclului sau de viata, succesorul sau probabil nu va avea un motor cu ardere interna", a declarat Johan de Nysschen pentru publicatia Roadshow. Din pacate, oficialul producatorului de automobile din Wolfsburg nu vorbit si despre cum ar putea arata reteta urmatoarei generatii a celebrei masini de clasa medie.

Ce este drept, presa de specialitate despre Ocean scrie deja despre o posibila lansare a unei versiune de serie a conceptului I.D. Vizzion, dezvelit in 2018, cu ocazia Salonului de la Geneva.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 10 Februarie 2020