Mercedes E300 BlueTEC Hybrid - 1.770 de kilometri cu un singur plin de carburant

Mercedes E300 BlueTEC Hybrid - 1.770 de kilometri cu un singur plin de carburant
Anuntat la inceputul lunii august si asteptat sa-si faca aparitia in showroom-urile de pe teritoriul Marii Britanii in perioada imediat urmatoare, noul Mercedes E300 BlueTEC Hybrid promite noi standarde in materie de performanta si eficienta.
Distribuie pe Facebook

Disponibil atat intr-o versiune sedan, cat si intr-o varianta station wagon, noul Mercedes E300 BlueTEC Hybrid se bucura de prezenta unui tren de rulare hibrid, compus dintr-un propulsor turbodiesel de 2.1 litri (201 cai putere si 500 Newton-Metri) si un motor electric (27 cai putere) montat in interiorul transmisiei automate 7G-Tronic Plus. Drept urmare, primii 100 km/h vin dupa doar 7.2 secunde, viteza maxima este de circa 241 kilometri pe ora, in timp ce consumul de carburant... ei bine, consumul de carburant se invarte in jurul unei valori de numai 4.2 litri la 100 de kilometri.

Dar asta nu este tot. Pentru a demonstra cat de performant si eficient este noul E300 BlueTEC Hybrid in lumea reala, germanii de la Mercedes au inventat o provocare extrem de interesanta: automobilul din Stuttgart a fost hranit cu un plin de carburant, apoi a fost trimis intr-o excursie de aproximativ 1.335 kilometri, care avea sa includa in componenta sa si doua teste de acceleratie realizate de-a lungul a doua aeroporturi diferite, moment in care s-au atins si viteze maxime de pana la 219 kilometri pe ora. Cu toate acestea, limuzina germana nu a ramas fara motorina, ci a ajuns la destinatie cu inca un sfert de rezervor.

Drept urmare, concluzia finala este cat se poate de clara: in urma experimentului la care a fost supus, modelul Mercedes E300 BlueTEC Hybrid a demonstrat ca poate inregistra un consum mediu de 4.2 litri la 100 de kilometri si in conditii reale, ceea ce se traduce prin faptul ca automobilul constructorului german se poate lauda cu o autonomie de fix 1.770 de kilometri.

Mercedes E300 BlueTEC Hybrid in actiune

Distribuie pe Facebook
mai multe