Moment important pentru Hyundai la inregistrarea unui nou record de viteza

Moment important pentru Hyundai la inregistrarea unui nou record de viteza
  • Un Hyundai ix35 Fuel Cell a fost condus 2.500 de kilometri, din Norvegia pana in Italia
  • Masina a inregistrat un nou record de viteza de 170 de km/h
  • Modelul poate parcurge aproximativ 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen
Distribuie pe Facebook

Hyundai a inregistrat un nou record de viteza cu modelul ix35 Fuel Cell pe un traseu desfasurat pe o distanta de 2.500 de kilometri.

Vom porni din capul locului prin a va explica pe scurt ce inseamna "fuel cell". Acesta este un dispozitiv care converteste energia chimica dintr-un combustibil in electricitate, cu ajutorul unei reactii chimice.

Modelul ix35 echipat cu acest dispozitiv este primul model pe baza de pila de combustibil produs in serie si comercializat. Pentru a evidentia abilitatile acestei tehnologii, constructorul sud-coreean a pus la punct un test deosebit, in cadrul caruia s-au doborat mai multe recorduri.

Acestia au condus ix35-ul Fuel Cell pe un traseu desfasurat din Bergen, Norvegia pana la Bolzano, Italia, pe durata a 5 zile. Traseul a reprezentat cea mai lunga calatorie realizate cu un model fuel cell in Europa. Masina a reusit deasemenea incredibila performanta de a atinge 170 de km/h, reprezentand un nou record de viteza pentru acest tip de tehnologie.

Autovehiculul a trecut prin Danemarca, Germania si Austria, inainte de a ajunge la Bolzano, unde va fi inaugurata prima statie de reincarcare cu hidrogen din Italia. Pe tot parcursul drumului, ix35-ul a fost alimentat prin intermediul statiilor existente. Modelul poate parcurge aproximativ 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen.

Thomas A. Schmid, Directorul General Administrativ al Hyundai Motor Europa a declarat ca "Hyundai continua dezvoltarea in domeniul sustenabilitatii, prin intermediul modelelor gamei. Cele mai recente activitati desfasurate demonstreaza avantajele practice ale autovehiculelor pe baza de pila de combustibil, care reprezinta viitorul mobilitatii."

Distribuie pe Facebook
mai multe