Nemtii au lansat pe piata o masina care tine cu buzunarul soferilor: consuma doar 2,1 la suta

  • Mercedes lanseaza la Frankfurt noul S 560 e
  • Automobilul german ofera un sistem de propulsie hibrid
  • Consumul mediu este de 2.1 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Exista insa si o parte mai putin placuta cu privire la acest automobil minune: nu oricine isi va permite sa achizitioneze unul.

Vedeta incontestabila a Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Frankfurt, masina de strada cu propulsie de Formula 1 de la standul Mercedes este insotita de catre o versiune economicoasa a limuzinei S-Class.

Mai exact, este vorba despre o varianta plug-in hybrid pe care nemtii o comercializeaza sub denumirea S 560 e, capabila sa parcurga distanta clasica de 100 de kilometri cu numai... ei bine, 2.1 litri de benzina.

Mercedes S 560 e

Mercedes S 560 e

Secretul din spatele acestei impresionante performante consta in alaturarea unui benzinar cu sase cilindri in V, de trei litri si aproximativ 367 cai putere, unui motor electric care genereaza undeva in jurul a 90 kW si 440 Nm.

Respectivul ansamblu lucreaza alaturi de o cutie automata cu noua rapoarte, botezata mai mult sau mai putin sugestiv 9G-TRONIC Plus, si propulseaza modelul in cauza pana la o viteza maxima de 250 kilometri pe ora.

Despre noul Mercedes S 560 e se poate spune ca se respecta si atunci cand vine vorba despre acceleratia de la 0 la 100 km/h, proba pe care limuzina plug-in hybrid dezvelita la Frankfurt o termina dupa doar cinci secunde.

La acest moment nu exista informatii cu privire la pretul de pornire, comunicatul de presa anuntand in schimb ca lista cu dotari standard cuprinde inclusiv un sistem de presetare a temperaturii prin intermediul telefonului mobil.

Mercedes S 560 e

Mercedes S 560 e

Mercedes S 560 e

Mercedes S 560 e

Mercedes S 560 e

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Mercedes S 560 e
mai multe