Noile troleibuze au iesit pe traseu, in Bucuresti. Acestea au aer conditionat si o autonomie de minim 20 de kilometri

Noile troleibuze au iesit pe traseu, in Bucuresti. Acestea au aer conditionat si o autonomie de minim 20 de kilometri
"15 troleibuze Solaris din cele 100 achizitionate de Primaria Municipiului Bucuresti sunt de azi in circulatie pe strazile Capitalei", a anuntat, sambata, Nicusor Dan.
Distribuie pe Facebook

"15 troleibuze Solaris din cele 100 achizitionate de Primaria Municipiului Bucuresti sunt de azi in circulatie pe strazile Capitalei.

Astfel, 6 noi troleibuze vor circula pe linia 93, care merge de la Valea Argesului pana la Gara de Nord, iar de luni alte 9 mijloace de transport noi vor intra si pe linia 61 (care leaga cartierul Militari de Piata Rosetti).

Pana la 1 martie vom avea 30 de troleibuze in circulatie.

Troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer conditionat, rampa de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusa, podea coborata, prize pentru incarcarea dispozitivelor mobile ale calatorilor, computer de gestiune management vehicul cu functii GPS si comunicare online, sistem de informare audio-video si sisteme de numarare a calatorilor.

Totodata, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, avand functia de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/ deconectarea la/de la reteaua electrificata se face autonom, din cabina soferului.

Pentru achizitia celor 100 de troleibuze, Primaria Municipiului Bucuresti a obtinut fonduri nerambursabile de la Administratia Fondului pentru Mediu", a anuntat, sambata, Nicusor Dan, Primarul General al Municipiului Bucuresti.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2024