Noua Kia Soul EV ajunge in 2014

Noua Kia Soul EV ajunge in 2014
  • Kia lanseaza noul Soul EV in 2014
  • Modelul se bucura de 109 CP si 285 Nm
  • Autonomia este de 200 kilometri
Distribuie pe Facebook

Oficialii Kia au confirmat noul model Soul 100%, primul lor autovehicul de acest fel, cu zero emisii, care va fi vandut in afara Coreei. Automobilul promite o autonomie de peste 200 km si va ajunge pe piata in prima parte a anului viitor.

"Anul viitor, atunci cand va fi pus in vanzare la nivel global, noul Kia Soul EV va fi in prim-planul programului Clean Mobility, ce tinteste sa ofere clientilor din toata lumea masini prietenoase cu mediul inconjurator", a declarat Orth Hedrick, director executiv Kia Motors America.

Soul EV va fi primul autoturism electric Kia vandut la nivel global, insa nu este primul vehicul care merge pe baterii al companiei sud-coreene. El vine in urma modelului Ray EV si beneficiaza de toata priceperea constructorului acumulata in urma dezvoltarii lui Ray.

Modelul electric se adreseaza utilizarii de zi cu zi, fiind descris ca "perfect pentru navetistii din mediul urban". Bateria de 27 kWh ii va asigura noii Kia Soul EV o autonomie de peste 200 de km la o singura incarcare. Aceasta din urma se poate face la o priza normala de 240v in cinci ore, in timp ce la un incarcator mai rapid, de 100 kW, modelul este gata de plecare in numai 25 de minute.

Noua Kia Soul EV are tractiune fata si este construit pe o versiune modificata a modelului standard, avand un propulsor electric de 109 cai putere, care produce un cuplu generos de 285 Nm. Astfel, acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 12 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 145 de km/h.

Pentru a proteja pietonii, din cauza faptului ca motorul nu se aude deloc, automobilul va fi echipat cu sistemul Virtual Engine Sound System (VESS), prin care se emit alerte audio la viteze de sub 19 km/h si in marsarier.

Exact ca modelul cu propulsie clasica, noua Kia Soul EV va beneficia de un exterior aratos, inspirat din conceptul Track'ster. La interior, automobilul va fi echipat cu un ecran tactil 8 inchi si cu un panou de instrumente unic, in timp ce majoritatea componentelor vor fi realizate din materiale reciclate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Noiembrie 2013