Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina hibrid din lume

Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina hibrid din lume
A fost o perioada de timp in care limuzinele erau nevoite sa care dupa ele motoare uriase, mari consumatoare de carburant si deloc prietenoase cu mediul. Dar vremurile se schimba, tehnologia evolueaza, iar companiile din lumea auto incep sa puna pe primul loc valori deloc-traditionale, precum consumul de carburant sau emisiile de dioxid de carbon - fara sa se faca nici un fel de rabat la capitolul lux sau performante!
Distribuie pe Facebook

Puterea unui motor in sase cilindri si consumul unui propulsor in patru cilindri. In urma cu o buna perioada de timp, aceasta sintagma parea doar un simplu vis, insa astazi ea este pura realitate. Si asta multumita in special limuzinei germane Audi A8 hybrid, ce va intra in productia de serie peste numai un an, in cursul lui 2012.

Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina din lume

Sub capota, versiunea hibrid a binecunoscutei nave amiral a constructorului din Ingolstadt este propulsata de un motor turbo cu o capacitate de doi litri, capabil sa livreze celui aflat la volan undeva in jurul a 211 cai putere si 350 Nm. Propulsorului pe benzina i se alatura o unitata electrica, ce dezvolta 54 cai putere si 210 Nm. Rezultatul? Ei bine, conform germanilor de la Audi, viitorii clienti ai limuzinei A8 hybrid se vor bucura de prezenta a fix 245 cai putere, carora li se alatura un cuplu maxim de 480 Nm.

Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina din lume

Multumita acestor cifre deloc-neglijabile, cel mai nou model al constructorului din Ingolstadt promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 7.7 secunde, viteza maxima urmand a fi de aproximativ 235 km/h. Dar, mai important de atat, viitorul Audi A8 Hybrid are nevoie de mai putin de 6.4 litri pentru a parcurge o distanta de 100 de kilometri. In ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, acestea se vor situa in jurul valorii de 148 de grame per kilometru.

Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina din lume

In plus, impresionanta limuzina germana poate rula si in mod complet electric, cu o viteza de pana la 100 km/h, emisiile de dioxid de carbon fiind astfel inexistente. Autonomia este insa infima - doar trei kilometri; si asta in cazul in care viteza maxima nu depaseste 60 km/h. Si, daca tot nu am facut-o pana acum, este momentul sa precizam ca viitorul Audi A8 Hybrid va beneficia de o transmisie tiptronic in opt trepte, usor modificata in comparatie cu cea prezenta pe modelul standard.

Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina din lume

Din punct de vedere estetic, versiunea hibrid a binecunoscutei limuzine germane se va evidentia prin vopseaua unica Arctic Silver, farurile cu LED, jantele pe 18 inci cu design in zece spite (viitorii clienti au la dispozitie, optional, si un set de jante pe 19 inci) si nelipsitele logo-uri hybrid. Asa cum era de asteptat, de la interior nu lipsesc detaliile de lux, la acest capitol punctand aerul conditionat automat pe trei zone si sistemul audio de inalta fidelitate marca BOSE.

Noul Audi A8 Hybrid - Cea mai eficienta limuzina din lume

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Audi A8 Hybrid
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 25 August 2011