Noul Cayenne S E-Hybrid se anunta cel mai eficient SUV al planetei

Noul Cayenne S E-Hybrid se anunta cel mai eficient SUV al planetei
  • Noul Cayenne S E-Hybrid de la Porsche se anunta cel mai eficient SUV al planetei
  • Modelul german ofera un total de 416 CP dintr-un V6 pe benzina si un motor electric
  • Consumul mediu de carburant se invarte in jurul unei cifre record de 3.4 l / 100 km
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un tren de propulsie hibrid, ce ofera un total de pana la 416 cai putere, noul Porsche Cayenne S E-Hybrid are nevoie de numai 3.4 litri de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri. Asta in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 5.9 secunde.

Trecuta recent printr-un facelift, cea de-a doua generatie a primului SUV din istoria Porsche este din nou disponibila la vanzare si intr-o versiune hibrid, modelul Cayenne S E-Hybrid reprezentand alegerea ideala pentru cei care cauta compromisul perfect intre eficienta si performanta.

Pentru a se ajunge aici, propulsorului V6 de trei litri ascuns sub capota i s-a alaturat un motor electric, intregul ansamblu furnizand tuturor celor patru roti - prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte, un total de 416 cai putere si 590 Newton-Metri.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in fix 5.9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 243 kilometri pe ora. Cat despre consumul mediu de carburant, ei bine... acesta se invarte in jurul unei cifre record de numai 3.4 litri la 100 de kilometri.

Porsche Cayenne S E-HybridPorsche Cayenne S E-Hybrid

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Asta in modul combinat. In modul complet electric, noul Cayenne S E-Hybrid se lauda ca poate parcurge pana la 36 de kilometri, valoare deloc neglijabila pentru un automobil care cantareste peste 2.3 tone. In Romania, preturile pornesc de la 90.676 euro.

Acestea fiind spuse, reamintim ca cea de-a doua generatie a primului SUV din istoria Porsche dispune si de alte variante de motorizare, modelul de baza venind la pachet impreuna cu o unitate turbodiesel de trei litri si 262 cai putere.

Urmatorul pe lista, propulsorul V6 bi-turbo caracteristic versiunii Cayenne S ofera un total de 420 cai putere si 550 Newton-Metri, acelasi Cayenne S fiind comercializat si intr-o varianta Diesel, ce adopta in compartimentul motor un V8 de 4.2 litri si 385 CP.

Intr-un final, modelul de top Porsche Cayenne Turbo se bucura de prezenta la datorie a unei unitati V8 bi-turbo de 4.8 litri si 520 cai putere, ce asigura atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.5 secunde, cat si o viteza maxima de 279 kilometri pe ora.

Porsche Cayenne S E-Hybrid

Porsche Cayenne S E-HybridPorsche Cayenne S E-Hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Porsche Cayenne S E-Hybrid
mai multe