Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!

Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!
Cel mai recent model Infiniti pentru Europa, M35h, a intrat rapid in Cartea Recordurilor, fiind modelul hibrid cu cea mai rapida acceleratie din lume. Condus de jurnalistul Tim Pollard, supravegheat de reprezentantii Cartii Recordurilor, modelul sedan pe benzina/electric de 364 CP a parcurs distanta de 400 m (sfert de mila), cu pornire de pe loc, in 13,9031 secunde (media tuturor incercarilor).
Distribuie pe Facebook
Masina testata, un model de serie obisnuit, a stabilit recordul intr-o zi de marti, 23 august 2011, la pista de curse Santa Pod din Regatul Unit, care gazduieste curse in cadrul Campionatului European de Drag Racing organizat de FIA (Federatia Internationala de Automobilism). Pornind de pe loc, modelul M35h a obtinut rezultate remarcabile datorita cuplului disponibil de la 0 rot/min oferit de motorul electric si gratie puterii V6 disponibile la turatii mari. Masina a trecut de punctul de control computerizat la fiecare incercare la viteze de peste 160 km/h (100 mph).
Intr-un clasament al masinilor rapide, prin acest timp, Infiniti este la acelasi nivel cu masini legendare precum modelul Lamborghini Countach1 din 1982 si este la doar cateva zecimi de secunde in urma unor modele Porsche, Ferrari si Aston Martin.

Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!

Rezultatul este cu atat mai remarcabil cu cat nivelul emisiilor de CO2 al modelului Infiniti M35h este de 162 g/km, iar in ciclul combinat consumul de carburant este de 7 litri la 100 km (40,4 mpg). Comercializat de acum si in Europa, modelul M35h are un pret extrem de competitiv, fiind mai scump cu doar 1.500 EUR (in functie de piata) comparativ cu modelul diesel M30d echivalent.
"Infiniti M35h este dovada faptului ca modelele hibride pot fi in acelasi timp rapide si economice", a afirmat Tim Pollard, redactor asociat al revistei CAR din Regatul Unit. "La Santa Pod, puteati simti cuplul instantaneu produs de motorul electric imediat dupa pornirea de pe loc, cand masina pur si simplu a sarit de pe linia de start. Am incercat sa schimb vitezele manual, insa schimbarea era mai rapida in modul automat. Atunci am obtinut si cel mai bun timp de 13,8960 secunde.
"Insa ceea ce ne-a impresionat cel mai mult a fost dualitatea modelului M: este rapid, dar este si confortabil si usor de condus. Simteam ca as putea face aceste curse de 400 de metri toata saptamana."

Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!

Stabilirea unui record, in prezenta unui oficial de la Cartea Recordurilor, a fost ideea departamentului de comunicare Infiniti, pentru a marca inceperea vanzarilor noului si inovatorului model hibrid. Tim nu a fost greu de convins sa ia loc in scaunului soferului. Scopul acestei incercari a fost de a arata faptul ca acceleratia modelului M35h de la 0 la 100km/h (62 mph) in 5,5 secunde, cel mai rapid timp inregistrat de un model hibrid, a fost doar o fateta a Performantei Inspirate globale a masinii. Testul de accelerare de 400 m (sfert de mila) cu pornirea de pe loc, unul clasic in intreaga lume, este o incercare mai dificila decat acceleratia de la 0 la 100 km/h si ofera o imagine mai completa asupra acceleratiei masinii.
Rezultatul obtinut de modelul M35h, in plaja de 13 secunde, plaseaza cel mai recent Infiniti in randul aristocratiei auto in materie de performanta. Este un rezultat surprinzator avand in vedere ca masina are 4 usi, cinci locuri si aproape 5 metri lungime, si pune accent pe lux, confort, echipament si placerea de a conduce.

Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!

Modelul M35h este renumit pentru liniile sale curbe, element central al noii campanii TV Infiniti si trasatura cheie a aspectului robust al gamei M. Acest model este propulsat de un puternic motor V6, care functioneaza la turatii ridicate, la care se adauga un motor electric de 68 CP (50kW), unul dintre cele mai puternice construite. Intr-o prima utilizare a noii generatii de tehnologii Infiniti Direct Response Hybrid, intreaga putere de 364 CP (268 kW) a sistemului este transmisa catre rotile spate, intr-un sistem cu doua ambreiaje care maximizeaza performanta si eficienta, permitand in acelasi timp masinii sa ruleze in mod exclusiv electric la viteze de pana la 120 km/h.
Reprezentantii Cartii Recordurilor (Guinness World Records(r)) au fost prezenti la Santa Pod pentru a asista la incercarea de doborare a recordului si pentru a se asigura ca noul record Infiniti pentru modele hibride va aparea pe site-ul Guinness World Records(r). Performanta Inspirata a modelului M35h va aparea si in editia din 2013 a renumitei Carti a Recordurilor (Guinness Book of Records).

Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!

Noua gama Infiniti M, dezvoltata pentru a concura cu modele precum BMW Seria 5 si Jaguar XF pe o piata exigenta precum cea europeana, ofera in prezent primul model sedan din clasa sa in Europa disponibil cu motorizare pe benzina, diesel si hibrida. Infiniti M35h si sistemul hibrid utilizat reprezinta un element cheie al planului Infiniti de a creste vanzarile in Europa, obiectivul fiind atingerea unui procent de 10% din segmentul de lux pana in 2016.

Sursa: Infiniti
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Noul Infiniti M35h este cel mai rapid model hibrid din lume!
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 22 Septembrie 2011