Noul Range Rover Hybrid a parcurs 'Drumul Matasii'

Noul Range Rover Hybrid a parcurs 'Drumul Matasii'
  • Trei prototipuri Range Rover Hybrid au parcurs recent Drumul Matasii
  • SUV-urile britanice au avut de strabatut circa 16.853 de kilometri
  • Noul Range Rover Hybrid ofera 340 CP si consuma 6.4 litri la 100 de km
Distribuie pe Facebook

Cele trei autoturisme Range Rover Hybrid care au plecat intr-o expeditie pe "Drumul Matasii" s-au intors acasa. In cele 53 de zile, SUV-urile britanice au parcurs 16.853 de kilometri, traversand 13 tari si doua continente.

In urma cu doua luni, cele trei modele Range Rover Hybrid au plecat de la fabrica din Solihull, Anglia, in incercarea de a fi primele autoturisme de acest fel care parcurg istorica ruta a matasii, un drum comercial vechi de 2.000 de ani, care lega Asia de Vest, de Sud si de Est de Europa.

Range Rover Hybrid a parcurs 'Drumul Matasii'

Land Rover a dorit astfel sa supuna vehiculul sau hibrid unui test de anduranta suprem pentru a vedea cum poate face fata pe diferite suprafete de drum intalnite, de la asfalt si pana la macadam. Echipa care a facut parte din aceasta expeditie s-a luptat cu temperaturi de pana la 43 de grade si a fost nevoita sa se deplaseze pe portiuni lungi de teren accidentat prin munti.



La sfarsitul calatoriei istorice, membrii expeditiei au afirmat ca singurele lucruri care i-au incetinit au fost unele puncte de trecere a frontierei, 15 pene de cauciuc, patru roti compromise in totalitate si tot atatea parbrize sparte.

Range Rover Hybrid a parcurs 'Drumul Matasii'

Cele trei exemplare Range Rover Hybrid au fost echipate cu cate un motor V6 supraalimentat, de 3.0 litri, si un motor electric de 35 kW, sistemul fiind capabil sa dezvolte o putere combinata de 340 CP. In ultimele etape ale traseului de anduranta, pana sa coboare in China si, de acolo, in India, echipa a petrecut mai multe zile la altitudini intre 3.350 de metri si 5.365 de metri.

Noul Range Rover Hybrid este capabil sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 6.9 secunde si are un consum de 6.4 litri/100 de km. Modelul este produs si intr-o versiune Sport Hybrid capabila sa ruleze, ca si Range Rover Hybrid, in trei moduri diferite, dintre care unul 100% electric. In cadrul testului de anduranta, SUV-ul a trecut prin mai multe tari, precum Franta, Belgia, Germania, Polonia, Ucraina, Rusia, Uzbekistan, Kirghistan, China, Nepal si India.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Range Rover Hybrid a parcurs 'Drumul Matasii'
mai multe