OFICIAL. Cea mai noua sportiva de la Porsche are propulsie complet electrica si face suta in doar 3.3 secunde

OFICIAL. Cea mai noua sportiva de la Porsche are propulsie complet electrica si face suta in doar 3.3 secunde
  • Porsche prezinta noul Cayman E-Volution
  • Conceptul german se lauda cu o propulsie electrica
  • Sprintul pana la 100 km/h dureaza 3.3 secunde
Distribuie pe Facebook

Dezvelita oficial in urma cu numai cateva momente, masina germanilor promite sa parcurga distante de pana la 200 de kilometri cu o singura incarcare a pachetului de baterii.

Chiar daca cei mai inraiti fani ai marcii nu vor sa auda de asa ceva, Porsche nu glumeste deloc atunci cand spune ca va lansa in viitorul apropiat un automobil cu propulsie complet electric.

O doveste inclusiv proaspat lansatul Cayman E-Volution, concept prezentat cu ocazia evenimentului Electric Vehicle Symposium ce se desfasoara zilele acestea in orasul german Stuttgart.

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, modelul in cauza are la baza sportiva de clasa compacta Cayman si nu aduce nimic nou la nivel de design comparativ cu versiunile pe benzina.

Sub capota, in schimb, situatia sta cu totul si cu totul diferit, noul Porsche Cayman E-Volution fiind pus in miscare de un sistem de propulsie complet electric, dupa cum spuneam si anterior.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in numai 3.3 secunde, o performanta rezervata pana acum doar celor mai rapide variante ale gamei regina 911.

In ceea ce priveste autonomia totala, conceptul prezentat in dupa-amiaza zilei de astazi promite sa parcurga distante de pana la 200 de kilometri cu o singura incarcare a pachetului de baterii.

Potrivit oficialilor Porsche, noul Cayman E-Volution nu va intra in productie de serie, compania din Stuttgart fiind actualmente preocupata cu aducerea in showroom-uri a celebrului Mission E.

Lansat in premiera mondiala in toamna anului 2015, cu ocazia Salonului Auto International de la Paris, respectivul model se lauda cu doua motoare electrice si aproximativ 600 de cai putere.

Conceptul Porsche Mission E accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in numai 3.5 secunde, sprinteaza de la 0 la 200 de kilometri pe ora in doar 12 secunde si are o autonomie de 500 de kilometri.

Porsche Cayman E-Volution - Prima poza

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2017