OFICIAL: Noul Detroit Electric SP:01 promite senzatii tari si emisii zero!

OFICIAL: Noul Detroit Electric SP:01 promite senzatii tari si emisii zero!
Poate ca americanii de la Tesla au scos din productie impresionantul Roadster, insa un alt automobil sport electric, ce promite performante asemanatoare sau chiar mai bune, este pe cale sa-i ia locul.
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Detroit Electric nu sunt chiar straini de automobilele echipate cu propulsie electrica, compania din Michigan avand o productie de aproximativ 13.000 de astfel de modele la inceputul anilor 1900. Din pacate pentru industria auto, Detroit Electric nu a rezistat prea mult pe piata insa, dupa mai bine de sapte decenii de absenta, constructorul de peste Ocean este pe cale sa revina la viata.

Detroit Electric SP:01

Botezat SP:01, primul produs al companiei americane din secolul XXI va intra in productia de serie incepand cu luna august a acestui an si va fi construit intr-o editie limitata la numai 999 bucati. Fiecare exemplar va avea un pret de pornire de 135.000 de dolari, viitorii clienti primind in schimbul acestei sume un Lotus Elise complet electric, ce se poate lauda cu o caroserie realizata din fibra de carbon, plus un motor montat central, ce dezvolta aproximativ 201 cai putere si 225 Newton-Metri.

Detroit Electric SP:01

De asemenea, tot pe lista cu specificatii tehnice se mai adauga si o greutate de numai 1.067 kilograme, o suspensie proiectata special, plus un sistem de franare de inalta performanta, noul Detroit Electric SP:01 fiind astfel o adevarata placere atunci cand vine vorba de condusul sportiv. Mai mult de-atat, cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde si o viteza maxima de 250 kilometri pe ora, electrizantul automobil din Detroit isi adjudeca si titlul de cel mai rapid model cu emisii zero al momentului.

Detroit Electric SP:01

In plus, fiind vorba de un automobil cu propulsie complet electrica, trebuie precizat ca noul Detroit Electric SP:01 se mai bucura si de o autonomie de autonomie de peste 290 kilometri, dar si de o reincarcare a bateriei in aproximativ 4.3 ore.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Detroit Electric SP:01
mai multe