OFICIAL: VW prezinta noul Twin-Up, masina care consuma doar 1.1 litri la 100 km!

OFICIAL: VW prezinta noul Twin-Up, masina care consuma doar 1.1 litri la 100 km!
  • Volkswagen dezvaluie noul Twin-Up Concept
  • Modelul foloseste un tren de propulsie hibrid
  • Consumul mediu de carburant este de 1.1 l/100 km
Distribuie pe Facebook

Germanii de la Volkswagen continua sa impresioneze cu automobilele lor extrem de eficiente, compania din Wolfsburg facandu-ne astazi cunostinta cu cea mai noua creatie a sa: conceptul Twin-Up.

Dupa isprava XL1, germanii de la Volkswagen se pot lauda cu o noua reusita: conceptul Volkswagen Twin-Up, care are nevoie de numai 1.1 litri de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri. De asemenea, cu o valoare la fel de impresionanta ne intalnim si in dreptul emisiilor de dioxid de carbon, acestea nedepasind pragul celor 27 grame per kilometru.

Volkswagen Twin-Up Concept

Cum de a fost posibila obtinerea unor astfel de numere si cifre? Pai, asemeni demonstratiei de maiestrie inginereasca denumira XL1, noul Volkswagen Twin-Up Concept se bucura de prezenta unui tren de rulare hibrid, ce combina un motor diesel cu doi cilindri si capacitate de doar 0.8 litri cu un motor electric alimentat de o baterie de 8.6 kWh. Puterea maxima rezultata este astfel de 75 CP, in timp ce cuplul se invarte in jurul a 215 Newton-Metri.

Volkswagen Twin-Up Concept

Totusi, acesta nu este singurul sau secret. Pentru a fi cat mai eficient, noul Volkswagen Twin-Up Concept are o masa redusa, automobilul german cantarind circa 1.205 kilograme. De asemenea, la fel de important de mentionat, fisa cu specificatii tehnice mai include si o transmisie DSG cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte, plus un rezervor cu o capacitate de 33 litri. Viteza maxima este limitata in modul hibrid la 140 kilometri pe ora, in timp ce autonomia in modul complet electric este de pana la 50 kilometri.

Volkswagen Twin-Up Concept

Conceptul Volkswagen Twin-Up a debutat in premiera mondiala chiar in cursul acestei zile, in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Planurile cu privire la o versiune de serie sunt neclare si la acest moment, insa compania din Wolfsburg recunoaste ca cea mai noua creatie a sa are un astfel de potential. In plus, o varianta produsa in serie a acestui automobil le-ar permite germanilor sa mai recupereze din investitiile facute in dezvoltarea si testarea proiectului XL1.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Volkswagen Twin-Up Concept
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2013