Opel Ampera: livrari catre primii clienti

Opel Ampera: livrari catre primii clienti
Au inceput livrarile autovehiculului electric Opel Ampera, acestea desfasurandu-se conform planului. Primele autovehicule electrice Opel Ampera cu revolutionara autonomie extinsa au fost livrate clientilor. Numarul comenzilor se apropie in Europa de 6.000. Printre pietele cu cel mai mare numar de comenzi se numara Benelux, Germania si Marea Britanie.
Distribuie pe Facebook
"Primele noastre livrari se desfasoara fara probleme si sunt incantat sa confirm ca suntem in grafic pentru atingerea obiectivului nostru de a vinde 10.000 de unitati in 2012," declara Enno Fuchs, Directorul Departamentului de E-Mobilitate Opel. "Suntem foarte fericiti de faptul ca clientii europeni au acum posibilitatea de a conduce revolutionarul nostru model Ampera."
Ampera a castigat nu doar numerosi admiratori printre clienti, ci si multe distinctii si premii din partea expertilor in domeniu, mass-media si chiar a concurentei. Modelul a castigat aproximativ 30 de premii si se afla printre finalistii la premiul "Masina Anului" (Car of The Year) din acest an. De asemenea, a primit recent punctajul maxim de cinci stele la testele de siguranta Euro-NCAP.
Atragerea clientilor marcilor premium
Majoritatea clientilor persoane fizice au detinut inainte modele apartinand marcilor auto premium si fac trecerea catre Ampera si Opel pentru ca doresc sa fie primii care beneficiaza de o asemenea tehnologie de ultima generatie. Prin aceasta trecere, ei iau parte la revolutia mobilitatii electrice, domeniu in care Opel detine rolul de lider.
Pana acum, majoritatea clientilor Ampera sunt de flote auto si companii. Clientii de flote auto sunt in general companii mari de leasing care au comandat deja un numar de unitati Ampera pentru a fi incluse in planul lor de autovehicule. Printre acestea se regasesc nume mari precum Lease Plan, ALD si Europcar. Mai multe companii internationale mari si-au manifestat angajamentul pentru protejarea mediului comandand autovehicule Ampera pentru parcurile lor auto.
Tehnologie revolutionara

Propulsia modelului Ampera este in permanenta electrica. Atunci cand este incarcata complet, bateria litiu-ion de 16 kWh alimenteaza motorul electric avansat de 111 kW/150 cp, care asigura, in functie de teren, stil de conducere si temperatura, o autonomie de 40-80 km in modul de functionare cu energie electrica, cu zero emisii.

De fiecare data cand bateria ajunge la nivelul minim de incarcare, motorul pe benzina porneste automat si actioneaza generatorul, care furnizeaza energie motorului electric. Astfel, autonomia este extinsa la peste 500 km, fara a fi nevoie de oprirea la o statie de alimentare. La drum, sistemul de propulsie electrica Voltec al modelului Ampera genereaza un cuplu instant de 370 Nm, ce propulseaza autovehiculul de la zero la 100 km/h in aproximativ 9 secunde si asigura o viteza maxima de 161 km/h.

Datorita functiei inteligente si practice de autonomie extinsa, soferii pot conduce linistiti, deoarece nu vor mai ramane niciodata in pana pe marginea drumului, din cauza bateriei descarcate.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2012