Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas
Ieri a fost lansat modelul electric Ampera la dealerul Opel din Bucuresti, Di-Bas. Desi am mai facut cunostinta in trecut cu Ampera, acum am reusit sa o vedem mai aproape si in mai amanunt, datorita lansarii sale ca si model din gama Opel care este disponibila in Romania.
Distribuie pe Facebook

In cadrul unui eveniment festiv, 'udat' de catre Cramele Oprisor, in incinta sediului din Sos. Fundeni al dealerului Di-Bas, am asistat la lansarea modelului Opel Ampera, disponibil fiind de acum pentru orice amator de masini electrice care tin cu mediul inconjurator.

"Aducem acest model revolutionar in Romania bazandu-ne pe solutia unica pe care o ofera: Ampera este o masina electrica, dar pastreaza tot ce este mai bun din confortul si sportivitatea condusului cu care suntem deja obisnuiti. Aceste elemente pot atrage atat companii si institutii responsabile, cat si persoane fizice interesate de impactul asupra mediului", considera Cristian Milea, Opel Country Director Romania.

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

Una dintre cele mai importante particularitati ale Ampera este aceea ca nu solicita prezenta unei infrastructuri dedicate pentru alimentarea cu energie electrica. Este suficienta reteaua de electricitate prezenta in fiecare locuinta sau cladire de birouri, intrucat bateria Ampera se poate incarca de la orice priza. Beneficiilor incontestabile ale condusului electric li se adauga alte caracteristici esentiale ale modelui proiectat pentru condusul in oras: alaturi de confortul oferit de cele 4 locuri si portbagajul generos, dinamica oferita la condus este sustinuta de puterea motorului electric, ce reprezinta echivalentul a 150 CP.

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

Costuri de exploatare: prima revizie, aproximativ 40 euro
Oferind posibilitatea parcurgerii unei distante intre 40 si 80 de kilometri in mod exclusiv electric cu un plin de baterie, Ampera aduce utilizatorului si conditii de exploatare atractive si comode: intervale de revizie de 30.000 de kilometri sau un an de zile si garantia Opel de 8 ani sau 160.000 kilometri pentru baterie si sistemul electric de propulsie.
Valoarea primei revizii pentru Ampera este estimata la aproximativ 40 euro, in timp ce costurile cumulate ale reviziilor pentru primii 5 ani sau 150.000 km se ridica la maximum 600 euro.
Pe parcursul exploatarii sale, costurile de revizie pentru modelul electric sunt comparative cu cele ale Corsa 1.3 CDTI. Fata de Insignia 2.0 CDTI, primul an de utilizare aduce un avantaj de cost de 77% in favoarea Ampera, valoare ce creste pe parcursul exploatarii. In cel de-al treilea an de utilizare, diferenta ajunge si la pana la 84% costuri mai reduse pentru Ampera.

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

Ampera, succes de vanzari in Europa
Autovehiculul revolutionar de la Opel este cel mai bine vandut automobil electric de pasageri din Europa, conform cifrelor de vanzari din luna mai 2012. Cu o cota de peste 20 la suta din segmentul european, Ampera si-a depasit toti rivalii. In Olanda, modelul a luat mai mult de 77 la suta din cota de piata a modelelor EV de pasageri in luna mai, ceea ce il face liderul de necontestat al segmentului sau, in conditiile in care restul concurentilor au procente dintr-o singura cifra. Conform celor mai recente date disponibile, Ampera este, de asemenea, automobilul electric de pasageri cel mai bine vandut si in Germania, cu o cota de piata de mai mult de o treime, si in Elvetia, cu 44 la suta.

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

Modelul mult premiat, castigator si la Monte Carlo

Ampera a castigat mai mult de 50 de premii nationale si internationale, inclusiv "Masina Anului 2012 - Car Of The Year 2012" si premiul "Masina Verde a Anului 2011". A primit, de asemenea, certificari pentru siguranta, cum ar fi maximul de 5 stele atribuite de Euro NCAP.

Opel Ampera a castigat si a 13-a editie a Raliului International Monte Carlo pentru automobile electrice si propulsie alternativa, la care a participat pentru prima oara in 2012. Patru Ampera s-au clasat intre primele 10 vehicule, in conditiile in care au participat in jur de 130 de masini de la 30 de producatori, printre care sapte Ampera. Ceilalti competitori au fost Renault Fluence Z.E., o masina sport Tesla Roadster, un Mitsubishi I-MiEV si un Peugeot Ion.

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

Tehnologie revolutionara de la Opel
Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricand. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimenteaza motorul electric de 111 kW/150 cp. In functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanta cuprinsa intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie. Sistemul de propulsie electrica Voltec al Ampera genereaza un cuplu instant de 370 Nm, ce propulseaza autovehiculul de la zero la 100 km/h in aproximativ noua secunde si asigura o viteza maxima de 161 km/h.

Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas Opel Ampera, masina electrica cu autonomie extinsa, a fost lansata la dealerul Di-Bas

In modul autonomie extinsa, care se activeaza ori de cate ori bateria a atins starea minima de incarcare, puterea este furnizata de un generator actionat de un motor pe benzina de 1.4 litri 63 kW/86 CP. Autonomia extinsa permite o distanta de conducere totala de peste 500 de kilometri fara realimentare.

Pentru mai multe informatii despre Opel Ampera, viziteaza site-ul Di-Bas!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (55) Poze Opel Ampera in Romania
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2012