Opel Ampera, nominalizata la titlul Car of the Year 2012

Opel Ampera, nominalizata la titlul Car of the Year 2012
Pentru al patrulea an consecutiv, Opel a ajuns in finala celui mai important titlu auto al Europei. De aceasta data, Opel Ampera concureaza pentru titlul Car of the Year 2012 (COTY), Masina Anului.
Distribuie pe Facebook
"Suntem incantati ca Ampera se afla printre finalistele Car of the Year", a declarat Alain Visser, Vice Presedinte Vanzari, Marketing & Aftersales. "Ampera este vehiculul electric cu adevarat revolutionar, ce a castigat deja in jur de 25 de premii in Europa. Istoria Opel consemneaza trei titluri COTY castigate: Kadett E (1985), Omega A (1987) si Insignia (2009)."
Juriul Car of the Year format din 59 de jurnalisti auto de prestigiu din 23 de tari europene au ales sapte finaliste dintr-o lista de 35 de masini ale caror vanzari au inceput in 2011, avand in vedere criterii precum tehnologie inovatoare si eficienta.
Ampera este primul vehicul electric ce poate ajunge oriunde oricand. O baterie litium ion de 16 kWh alimenteaza motorul electric de 111kW/150 cp. In functie de stilul de condus si conditiile de drum, pot fi parcurse distante intre 40 si 80 de kilometri, complet fara emisii. Rotile Ampera sunt propulsate permanent electric, atunci cand bateria atinge stadiul minim de incarcare, motorul pe benzina se activeaza automat si alimenteaza un generator pentru a furniza electricitate. Acest sistem extinde distanta parcursa la peste 500 km fara sa fie nevoie sa se opreasca la o statie de alimentare. Juriul trateaza Opel Ampera si Chevrolet Volt drept un singur candidat.
Castigatorul titlului Car of the Year va fi anuntat pe 5 martie 2012 la Salonul Auto de la Geneva, devenind prima stire oficiala a evenimentului.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2012