Opel Ampera, victorie dubla la 'Premiile Internet Auto 2011'

Opel Ampera, victorie dubla la 'Premiile Internet Auto 2011'
Dupa inceperea livrarilor catre clienti, modelul Opel Ampera a castigat doua titluri in cadrul "Premiilor Internet auto 2011", eveniment sponsorizat de site-ul AutoScout24. Ampera a castigat in segmentul "cel mai popular autovehicul nou-venit in Europa" si la categoria "autovehicule electrice".
Distribuie pe Facebook
Directorul Opel pentru E-mobilitate, Enno Fuchs, a primit doua dintre prestigioasele trofee CAROLINA la ceremonia care a avut loc in contextul Salonului Auto de la Geneva. "Cu ajutorul autovehiculului revolutionar Ampera, Opel a preluat conducerea in domeniul e-mobilitatii. Suntem foarte mandri ca modelul Ampera a castigat doua premii in aceasta competitie jurizata de public". Este al treilea an la rand cand compania Opel a fost premiata in cadrul celui mai mare concurs al utilizatorilor de internet din industria auto. Anul acesta, AutoScout 24 ofera premiile Internet auto pentru a zecea oara.
351 de modele au concurat in diferite categorii de autovehicule si in segmente speciale, in care a fost declarat cate un castigator. Peste 160.000 de utilizatori de internet din Europa au votat pentru a determina castigatorul general. Victoria modelului Ampera apare dupa succesul major inregistrat de Insignia in 2009 cand a fost declarat castigatorul titlului de "cel mai popular autovehicul nou-venit in Europa".
Tehnologie revolutionara

Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricand. Modelul sedan cu cinci usi are patru locuri plus spatiu pentru bagaje. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimenteaza motorul electric de 111 kW/150 cp. In functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanta cuprinsa intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie.

Ampera este in permanenta propulsat cu energie electrica. In modul de autonomie extinsa, care se activeaza de fiecare data cand bateria a ajuns la nivelul minim de incarcare, motorul pe benzina de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 63 kW/86 cp, antreneaza un generator care furnizeaza energie unitatii electrice de propulsie. Sistemul de extindere a autonomiei permite parcurgerea a 500 de kilometri. Motorul poate genera instant un cuplu de 370 Nm, care permite modelului Ampera sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ noua secunde. Viteza sa maxima este de 161 km/h.

Opel este primul producator auto care a incheiat contracte de colaborare cu 42 de furnizori de energie, astfel incat autovehiculele electrice sa poata sa fie incarcate in cadrul utilizarii zilnice cu energie din surse durabile. Autovehiculele electrice puse in functiune cu energie din surse regenerabile au o contributie semnificativa la reducerea emisiilor de CO2 si combaterea schimbarilor climatice.
Datorita functiei de autonomie extinsa, soferii Ampera pot beneficia de mobilitatea ecologica oferita de autovehiculul alimentat de la baterie, fara sa se ingrijoreze insa in privinta autonomiei.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Martie 2012