Pe modelul una calda, una rece. Pilotul automat al Teslei Model X i-a salvat viata unui american dupa ce l-a condus la spital

Pe modelul una calda, una rece. Pilotul automat al Teslei Model X i-a salvat viata unui american dupa ce l-a condus la spital
  • Pilotul automat al Teslei Model X i-a salvat viata unui american
  • Acesta a suferit un embolism pulmonar in timp ce se indrepta spre casa
  • Sistemul semi-autonom a condus de unul singur pret de 32 de kilometri pana la cel mai apropiat spital
Distribuie pe Facebook

Viata unui american a fost salvata de pilotul automat al Teslei Model X, care l-a condus la spital, dupa ce a acuzat dureri in piept in timp ce se indrepta spre casa de la serviciu.

Pilotul automat instalat de americanii de la Tesla in masinile lor a impartit de-a lungul timpului oamenii in doua tabere. Cei care sunt de acord cu acesta si ii recunosc meritele inovatoare, si cei care sunt total impotriva acestui sistem semi-autonom.

In lumina ultimelor evenimente, cei din a doua tabara tindeau sa aiba mai multa dreptate, dar ceea ce urmeaza in randurile de mai jos le va face inima sa creasca celor care aplauda, inca, reusitele constructorului american.

Un avocat de 37 de ani din Statele Unite ale Americii se indrepta spre casa dupa o zi de munca, la volanul masinii sale, o Tesla Model X. La un moment dat, acesta a simtit o durere puternica la nivelul pieptului si al abdomenului. Cand si-a dat seama ca durerea nu scade in intensitate, si-a sunat sotia, care l-a sfatuit sa mearga la cel mai apropiat spital.

Deoarece nu era apt pentru a conduce singur, omul si-a incredintat viata pilotului automat care, din fericire, nu a intalnit niciun camion in drumul sau, si a reusit sa "conduca" pret de 32 de kilometri pe autostrada, pana la spital. Singurul moment in care americanul a pus mana pe volan a fost cand a parcat masina.

Dupa mai multe investigatii, medicii au ajuns la concluzia ca omul a suferit un embolism pulmonar, care putea sa ii fie fatal, asa ca putem spune ca sistemul semi-autonom chiar i-a salvat viata.

Acest eveniment este exact gura de oxigen de care aveau nevoie americanii de la Tesla. Constructorul auto fondat de miliardarul Elon Musk a trecut printr-o perioada nu tocmai buna, tocmai din cauza acestui sistem mult-blamat.

In urma cu ceva vreme, ziarele din intreaga lume vuiau dupa ce un om si-a pierdut viata dupa ce a lasat pilotul automat al masinii sale, o Tesla Model S, sa faca toata treaba, in timp ce el citea o carte. Omul a sfarsit decapitat dupa ce sistemul nu a putut evita o coliziune cu un camion care intrase pe banda de circulatie.

La nici cateva saptamani de la acest eveniment nefericit, o alta masina Tesla a fost implicata intr-un accident pe o autostrada din Statele Unite. Si in cazul acesteia sistemul de pilot automat era activat, dar din fericire, ambii pasageri au scapat cu viata, dupa ce masina a lovit un parapet de protectie si s-a rasturnat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 8 August 2016