Peugeot se indreapta catre un viitor "verde". Francezii pregatesc mai multe versiuni electrice sau hibride ale actualelor modele

Peugeot se indreapta catre un viitor "verde". Francezii pregatesc mai multe versiuni electrice sau hibride ale actualelor modele
  • Peugeot a confirmat planul de electrificare
  • Pana in 2020, francezii vor lansa mai multe modele electrice sau hibride
  • Acestea vor fi disponibile pe piata in urmatorii 4 ani
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez a confirmat faptul ca pana in 2020, mai multe modele ale gamei actuale vor primi propulsoarele electrice sau hibride. Printre acestea se numara 208, 2008, 3008, 5008 si 508.

In ultima vreme, Peugeot s-a concentrat foarte mult pe segmentul SUV-urilor, aducand la Salonul Auto de la Paris nu mai putin de 3 noi astfel de modele. Ei bine, pe viitor, francezii vor sa isi indrepte atentia inspre un alt segment la fel de popular ca si cel al SUV-urilor, si anume masinile electrice sau hibride.

Dupa ce la sfarsitul lunii mai, Grupul PSA Peugeot Citroen anunta lansarea a 4 modele electrice si 7 hibride pana in 2021, acum, francezii revin cu mai multe lamuriri. Astfel, in urmatorii ani, Peugeot va deveni un jucator important in acest segment.

In prima categorie vor intra modelele 208 si 2008. Acestea sunt construite pe aceeasi platforma, CMP, si vor primi versiuni electrice, intrucat aceasta permite integrarea tehnologiei la care aspira din ce in ce mai multi constructori de automobile.

De cealalta parte se afla modelul de clasa D 508 si SUV-urile 5008 si 3008, care au la baza platforma EMP2 si care vor beneficia de propulsie hibrida.

Noul 3008 a fost prezentat in premiera mondiala la Paris, si a fost punctul de maxim interes pentru cei care au vizitat spatiul amenajat de catre cei de la Peugeot. Acestia au putut chiar sa incerce noul SUV prin intermediul mai multor spatii de experimentare, unde printre altele, au intrat in contact cu noutatile aduse de planul habitaclului i-Cockpit.

Constructorul din Hexagon nu a vorbit si despre celelalte modele care ar urma sa beneficieze de acelasi tratament, dar a sustinut ca cele mentionate mai sus vor deveni disponibile pe piata in cel mult 4 ani.

In ciuda acestui plan de electrificare, jumatate dintre unitatile comercializate de Peugeot sunt propulsate de unitati diesel, asa ca motorizarile traditionale raman in agenda francezilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe