Porsche anunta fabricarea unor modele pe energie electrica

Porsche anunta fabricarea unor modele pe energie electrica
Ecologia asta... Se pare ca pomii din parcuri s-au aliat cu pasarelele din paduri si au depus o motiune de urgenta pentru ca toate masinile sa se reprofileze. Unul dintre cei mai mari producatori de masini sport din lume, Porsche, a anuntat si el, probabil cu un nod in gat, ca va lansa pe piata modele electrice...
Distribuie pe Facebook

Intr-un comunicat oficial de la compania Porsche, producatorul anunta ca incepand cu 2011, vor fi testate 3 modele de masini-prototip pe baza variantei Boxster, ce vor fi propulsate de motoare electrice.

Porsche e inceput deja lupta ecologica cu modelul hibrid Cayenne, pentru publicul larg iubitor de natura, dar si cu supercarul sau de top, GT3 R Hybrid, masina de competitie, dar si cu un alt supercar de serie mai exclusivist, modelul 918. Daca pana acum masinile asa zis ecologice erau doar cu motoare hibride, adica motoare pe benzina sau motorina care aveau rol de generator pentru un motor principal electric, acum se pare ca firma germana doreste sa lucreze la masini 100% electrice.

Pentru a pastra spiritul sportiv al marcii, noul patron Porsche, Michael Macht, promite ca variantele electrice vor pastra aceleasi calitati si veleitati de curse ca si cele pe benzina. Oricum, cel mai probabil, fanii curentului ecologic iti vor putea lua un nou model de Porsche electric abia in 2012, cand aceastea vor fi lansate oficial. Pana atunci asteptam si ne confruntam cu noxele masinilor din trafic.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2010