Primul MINI electric este aici! Autonomie de 235 de kilometri si indeajuns de multa forta incat sa tracteze un avion

Primul MINI electric este aici! Autonomie de 235 de kilometri si indeajuns de multa forta incat sa tracteze un avion
  • Primul model electric produs de MINI
  • Motor de 184 CP si 270 Nm cuplu
  • Productia debuteaza la finalul acestui an
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile lanseaza oficial primul model electric din istoria sa. Productia este programata pentru finalul acestui an, urmand ca primele exemplare sa ajunga in showroom-uri la inceputul lui 2020.

Dupa mai multe imagini teaser si mai ales dupa ce a fost filmat in timp ce tracta un avion de 150 de tone, Mini SE, primul model cu zero emisii al producatorului britanic, a debutat oficial cu putin timp in urma.

Mini SE

Design-ul exterior specific Mini este complementat de cateva elemente distinctive cum ar fi logo-ul Mini Electric in relief, difuzorul spate sau grila radiatorului inchisa, in contextul in care sub capota nu se regaseste nicio unitate de propulsie care necesita racire.

Mini SE

Mini SE este echipat in standard cu faruri LED si jante cu diametrul de 16 inch, unele pe 17 fiind incluse pe lista de dotari optionale. Tot standard sunt si ceasurile digitale de bord cu display de 5.5 inch, ecranul cu diagonala de 6.5 inch al sistemului de infotainment si sistemul de aer conditionat cu doua zone.

Mini SE

Modelul britanic este echipat cu un motor electric pozitionat central, care dezvolta echivalentul a 184 CP si 270 Nm cuplu. Tractiunea fata si transmisia automata cu o singura treapta de viteza ii permit noului Mini SE sa atinga 60 de km/h in 3.9 secunde si 100 de km/h in 7.3 secunde. Viteza maxima este de 150 km/h.

Mini SE

Cel de la volan are la dispozitie patru moduri de condus (Mid, Sport, Green si Green+), ultimele doua fiind potrivite pentru o autonomie cat mai mare. Deasemenea, masina poate fi condusa cu o singura pedala iar energia recuperata la franare este convertita in kilometri in plus la autonomie.

Mini SE

Spre deosebire de i3, care are acelasi sistem, Mini SE este primul model electric al Grupului BMW la care soferul are posibilitatea de a selecta gradul de recuperare a energiei la franare.

Mini SE

Ca tot am pomenit de autonomie, modelul compact poate parcurge pana la 235 de kilometri cu o singura incarcare. Bateria Li-Ion instalata de britanici are o capacitate de 28.9 kWh si poate fi incarcata la 80% din capacitate in doar 35 de minute la o statie cu curent continuu de pana la 50 kW.

Mini SE

Daca folosesti o statie cu curent alternativ de pana la 11 kW, incarcarea celor 80 de procente va dura ceva mai mult: doua ore si jumatate. Deasemenea, bateria poate fi incarcata si la o priza normala sau wallbox.

Mini SE

Mini SE

Mini SE

Mini SE

Mini SE

Mini SE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Mini SE
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Iulie 2019