Primul model electric din istoria CUPRA este o compacta sportiva cu 204 CP si autonomie de...

Primul model electric din istoria CUPRA este o compacta sportiva cu 204 CP si autonomie de...
  • Primul model electric al brand-ului
  • 204 CP si autonomie de 500 kilometri
  • Versiunea de serie debuteaza anul viitor
Distribuie pe Facebook

Spaniolii de la Cupra au publicat primele imagini cu el-Born, primul model electric al brand-ului de performanta de la Seat. Momentan un concept, acesta va evolua intr-un model de serie anul viitor.

In urma cu doi ani, Cupra a devenit un brand de performante de sine statator si de atunci nu a incetat sa lanseze modele sub noua emblema. Acum, spaniolii vor avea in gama si un vehicul electric iar numele sau este el-Born.

Cupra el-Born

Imaginile alaturate sunt ale unui concept - din cate spun reprezentantii Cupra - dar anul viitor va aparea pe piata un model de serie, cu design apropiat de acesta, si care va fi asamblat la uzina din Zwickau.

Fiind un brand care pune accentul pe dinamism si sportivitate, inginerii Cupra au calibrat noul model compact astfel incat cel de la volan sa nu se plictiseasca nici macar o clipa.

Cupra el-Born

Sistemul de propulsie dezvolta 204 CP astfel ca acul vitezometrului ajunge de la 0 la 50 km/h in 2.9 secunde. De comportamentul sportiv se va ocupa sistemul Dynamic Chassis Control Sport, disponibil inca din standard.

Cupra el-Born este echipat cu un acumulator de 77 kWh si poate parcurge pana la 500 de kilometri cu o singura incarcare. Daca incarcarea se realizeaza la o statie cu incarcare rapida, in 30 de minute ai destula energie cat sa parcurgi 260 de kilometri.

Cupra el-Born

Primul model cu zero emisii al brand-ului este dezvoltat pe platforma MEB a gigantului german Volkswagen, la fel ca si ID.3, de aici si forma asemanatoare a caroseriei.

Cupra el-Born

Cat despre interior, spaniolii au precizat ca pasagerii vor regasi aici noul volan care a debutat odata cu Cupra Ateca facelift dar si un Head-up Display cu realitate augmentata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 8 Iulie 2020