Primul SUV electric Audi primeste anvelope Bridgestone de iarna si de vara

Primul SUV electric Audi primeste anvelope Bridgestone de iarna si de vara
Bridgestone, cel mai mare producator de anvelope si produse din cauciuc din lume, a fost ales sa porneasca la drum alaturi de Audi odata cu lansarea primului SUV complet electric al companiei, Audi e-tron.
Distribuie pe Facebook

Cele două companii au pus la punct o listă de cerințe care să scoată în evidență specificațiile noului model, de la accelerația impresionantă la confortul și liniștea la bordul vehiculului, conferind în același timp siguranță deplină fără a face rabat de la performanță. Bridgestone a fost ales de Audi să furnizeze șase anvelope diferite de la 19’’ la 21’’ – patru dimensiuni pentru vară și două pentru iarnă – ca dotări originale.

Viteză și siguranță

Propulsat de trei motoare electrice, Audi e-tron prezintă o accelerare incredibilă; ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde. Aceasta a impus instalarea unor anvelope cu contact excelent care să asigure manevrabilitate de nivel superior și performanță foarte bună la frânare. Astfel, Bridgestone a furnizat anvelopele de vară Alenza 001; creată în special pentru SUV-uri, anvelopa are o structură de blocuri care optimizează contactul cu solul pentru a îmbunătăți răspunsul la virarea în curbe și stabilitatea pe drum drept A primit clasificarea A pe eticheta pentru aderența pe carosabilul ud – cea mai bună pe piață.

Pentru sezonul de iarnă, Bridgestone pune la dispoziție Blizzak LM 001 pentru abordarea cu încredere a virajelor și manevrabilitate pe suprafețe umede, uscate, cu gheață, mâzgă și zăpadă. Anvelopa combină un compus cu concentrație ridicată de siliciu impregnat cu polimerul Nano Pro-Tech de la Bridgestone care îi conferă o aderență excelentă.

Plăcerea de a conduce

Autonomia este unul dintre cei mai importanți factori pentru orice automobil complet electric. Acest lucru este posibil doar dacă rezistența la rulare este la un nivel scăzut – aspect pentru care anvelopele Bridgestone au primit clasificarea A pe etichetă, cea mai bună din categorie. Anvelopele se potrivesc perfect cu e-tron permițându-i să parcurgă 400 km cu o singură încărcare. Acestea oferă și o foarte bună performanță la uzură și răspund excelent la cerințele și capacitățile modelului e-tron complet electric, optimizând plăcerea de a conduce și experiența conducătorului auto per ansamblu.

Sunetul liniștii

Audi este un brand sinonim cu luxul și confortul. E-tron fiind prima sa mașină electrică, Audi a dorit să scoată în evidență cât de mult contează platforma electrică. Pe lângă motorul aproape silențios, au incorporat în model geamuri antifonice duble și etanșări speciale care îi permit conducătorului auto să ‘audă’ liniștea motorului. Înțelegând perfect ceea ce Audi și-a dorit să obțină, Bridgestone a propus tehnologia brevetată B-Silent pentru a reduce și mai mult zgomotul la bordul autovehiculului; spațiile goale din interiorul anvelopei sunt umplute pentru a reduce ecoul, în timp ce pereții și structura anvelopei sunt ranforsate pentru a reduce vibrațiile și reverberațiile produse de mișcarea anvelopelor pe carosabil.

Mulțumiți și mândri

Asocierea diferitelor anvelope Bridgestone aprobate ca dotări originale cu Audi e-tron complet electric este cel mai recent pas în cadrul unei colaborări strânse între Bridgestone și Audi în urma căreia Bridgestone a devenit deja principalul furnizor de anvelope pentru Audi.

‘Suntem mulțumiți că am fost aleși de Audi să furnizăm anvelope ca dotări originale pentru primul autovehicul complet electric al companiei,’ a declarat Mark Tejedor, Vice President of Original Equipment at Bridgestone EMEA. ‘Audi a creat un automobil inovator, ecologic care îi oferă conducătorului auto un confort incredibil. Este logic să fie asociat cu anvelopele Bridgestone care oferă aceleași caracteristici. Într-o industrie în rapidă transformare, unde vehiculele devin din ce în ce mai mult CASE – connected, autonomous, shared and electric (conectate, autonome, partajate și electrice) – Bridgestone oferă noi soluții și tehnologii care răspund celor mai importante provocări ale producătorilor de autovehicule în special datorită investițiilor majore pe care le face industria noastră în cercetare și dezvoltare.’

Audi e-tron, fabricat în Belgia, va fi disponibil în reprezentanțele auto din ianuarie 2019.

Distribuie pe Facebook
mai multe