Program titanic pentru prima electrica de la Porsche. TAYCAN a parcurs pana acum 6 milioane de km

Program titanic pentru prima electrica de la Porsche. TAYCAN a parcurs pana acum 6 milioane de km
  • A intrat in fazele finale de testare
  • A strans pana acum circa 6 milioane de kilometri
  • Porsche a inregistrat peste 20.000 de pre-comenzi
Distribuie pe Facebook

Primul model electric din istoria Porsche a intrat in faza finala de testare. Pentru a marca momentul, nemtii au publicat cateva imagini noi cu prototipurile, dar au si oferit cateva detalii despre munca titanica a inginerilor si soferilor implicati.

Dupa ce a lansat cateva versiuni hibrid pentru modelele din gama, Porsche s-a decis ca vrea o felie si din segmentul masinilor full-electrice. Asa se face ca producatorul german de automobile urmeaza sa lanseze in toamna acestui an primul model cu zero emisii din istoria sa de aproape noua decenii.

Porsche Taycan

Este vorba despre Taycan, o masina de serie bazata din punct de vedere estetic pe conceptul Mission E, prezentat in urma cu patru ani la Frankfurt, dar care va prelua cateva detalii de design si de la modelele din gama actuala, in special de la Panamera.

Porsche Taycan

Ca si sistem de propulsie, noul Porsche Taycan se bazeaza pe doua motoare electrice care ii vor pune la dispozitie 600 de cai putere celui de la volan. In aceste conditii, masina va atinge 100 de km/h in mai putin de 3.5 secunde iar acumulatorul instalat de nemti ii vor permite sa aiba o autonomie de pana la 500 de kilometri.

Porsche Taycan

Insa inainte de a fi lansat pe piata, Taycan trebuie sa treaca prin mai multe incercari extreme, in acest fel inginerii asigurandu-se ca nu apar surprize neplacute atunci cand versiunea de serie intalneste lumea reala.

Porsche Taycan

Cum nu mai este foarte mult pana la debutul oficial, electrica din Stuttgart tocmai a intrat in fazele finale de testare. Cu aceasta ocazie aflam ca pana acum prototipurile au parcurs aproximativ 6 milioane de kilometri si au fost testate in cele mai vitrege conditii de pe Pamant.

Porsche Taycan

Asta include temperaturi cuprinse intre -35 si 50 de grade Celsius, dar si altitudini de pana la 3000 de metri. Testarea noului Taycan a implicat, printre altele, o armata de oameni, Porsche sugerand ca ar fi vorba despre circa 1.000 de soferi, tehnicieni si ingineri.

Porsche Taycan

Echipa de marketing a constructorului german de automobile s-a descurcat la randul sau foarte bine, pana acum fiind inregistrate peste 20.000 de pre-comenzi la nivel global.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche Taycan
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2019