PSA Peugeot Citroen lider european in ceea ce priveste emisiile de CO2 in primul trimestru al lui 2012

PSA Peugeot Citroen lider european in ceea ce priveste emisiile de CO2 in primul trimestru al lui 2012
Distribuie pe Facebook
In primul trimestru al anului 2012, cantitatea de CO2 emisa de vehiculele produse de Grupul PSA Peugeot Citroen a scazut cu 2.1 grame in comparatie cu 2011, grupul devenind lider european in ceea ce priveste media emisiilor de CO2, cu doar 125,5 grame pe kilometru.
Aceasta scadere cu 2,1 grame valideaza strategia de mediu a grupului, care este bazata pe trei directii complementare:

Optimizarea motoarelor pe benzina si diesel cu ardere interna prin dezvoltarea motoarelor HDi echipate cu filtre de particule (5,7 milioane de vehicule pe sosele pana la finalul lui aprilie 2012) si dezvoltarea in 2012 a unui nou motor pe benzina, cu 3 cilindri, care emite mai putin de 100 de grame pe kilometru.

Folosirea tehnologiilor hybrid: prin standardizarea tehnologiei Stop&Start pe toata gama Peugeot si Citroen (380.000 de vehicule echipate pana la sfarsitul lui aprilie 2012) si lansarea unor noi modele diesel hybrid - printre care si Citroen DS5 Hybrid4, recent lansat si in Romania - cu emisii intre 95 si 107 grame pe kilometru.
Comercializarea vehiculelor electrice (Citroen C-Zero a fost lansat in Romania anul trecut).
Avansurile tehnologice facute de catre grup i-au permis sa isi mentina autoritatea in ceea ce priveste protectia mediului. In 2011, PSA Peugeot Citroen s-a clasat pe locul 1 in segmentul vehiculelor care emit mai putin de 111 grame de CO2 pe kilometru cu o cota de piata de 21,1%. Scaderea emisiilor a continuat in primul trimestru al lui 2012, cand cota de piata a grupului in acest segment a fost de 20.9%.
Pentru a promova mobilitatea responsabila, PSA Peugeot Citroen a plasat reducerea emisiilor de CO2 intre obiectivele principale ale stategiei sale de inovatie, oferind vehicule prietenoase cu mediul inconjurator, adaptate oricarei cerinte. Astfel, o mare parte a bugetului departamentului de cercetare si dezvoltare a grupului este indreptata catre reducerea emisiilor CO2.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Iunie 2012