Romania incepe sa se electrizeze: tot mai multi romani cumpara vehicule electrice

Romania incepe sa se electrizeze: tot mai multi romani cumpara vehicule electrice
  • 14 masini Tesla Model S au fost inscrise in Romania
  • 10 modele Renault Twizzy inmatriculate
  • Doar un singur Volkswagen e-Golf
Distribuie pe Facebook

Conform HotNews.ro, anul trecut au fost inmatriculate in Romania 46 de vehicule cu incarcare de la priza, complet electrice. Oricum, desi cifrele nu sunt foarte mari, reprezinta o crestere semnificativa pentru o tara ca Romania care este la inceput de drum... electric.

La nivel european, anul trecut s-au inmatriculat 90.000 de automobile 100% electrice. Dintre acestea, doar 0,1% au fost inscrise in Romania, conform HotNews.ro. Adica o nimica toata la nivel global, dar un pas important inainte la nivel national, semn ca lucrurile incep sa se miste incet, dar sigur, intr-o directie ecologica.

DRPCIV a anuntat ca in 2015 au fost inmatriculate 32 de autoturisme si 14 motocicluri electrice. Dintre automobile, suprematia o detine, asa cum este si la nivel mondial, Tesla Model S, din care sunt inscrise in tara noastra 14 exemplare. Acestea au un pret de achizitie cuprins intre 66.000 si 88.000 de Euro. Pe locul secund se afla Renault ZOE, o masina de 20.000 de Euro, din care au fost inmatriculare anul trecut 11 exemplare.

Tot la capitolul autoturisme s-a inscris si Volkswagen cu 4 modele, un e-Golf si trei e-Up! In continuare, Mercedes a vandut doua utilitare electrice si Piaggio a vandut un model Porter cu incarcare de la priza. In plus, motocicluri au fost inmatriculate in numar de 14, dintre acestea fiind 10 modele Renault Twizzy.

Chiar daca la prima vedere cifrele nu sunt deloc incurajatoare, nu trebuie sa uitam ca infrastructura statiilor de incarcare, total absenta pana de curand, incepe sa infloreasca. Daca unele reprezentante Mercedes ofera incarcare gratuita a masinilor electrice, la fel si unele benzinarii, iata ca marile companii care se gandesc la aceasta problema sunt din ce in ce mai numeroase. De curand, Kaufland a anuntat ca vrea sa introduca statii de incarcare a masinilor electrice in fiecare parcare de supermarket. Adica speram ca anul viitor sa vedem niste cifre pentru anul curent mult mai bune, pentru ca doritorii de asemenea modele vor avea unde sa-si incarce bateriile.

Distribuie pe Facebook
mai multe