SUA si Asia depasesc Europa la reducerea emisiilor de dioxid carbon

SUA si Asia depasesc Europa la reducerea emisiilor de dioxid carbon
Uniunea Europeana risca sa-si piarda locul fruntas in topul zonelor care au promis sa reduca emisiile de dioxid de carbon pentru o planeta mai putin poluata. SUA, China si Japonia planuiesc tinte mai ambitioase cu privire la reducerea poluarii cauzate de masini decat Europa.
Distribuie pe Facebook
Tinta europeana de reducere a emisiilor de CO2 pana la 130 g/km pana in 2015 a fost ambitioasa, insa pentru 2020 SUA a preluat deja pozitia fruntasa, iar China si Japonia ar putea propune tinte mai ridicate decat cea europeana.
Reducerea pana la 95 g/km pentru urmatorii cinci ani in UE a fost deja depasita de reducerea propusa de SUA, emisii de carbon de maxim 70-80 g/km pana in 2020, potrivit Autonews.com. Tintele asteptate pentru China si Japonia vor fi si ele mai ambitioase ca cea europeana.
Producatorii auto germani, printre care Mercedes si Audi, sunt printre cei mari opozanti ai deciziilor de reducere a emisiilor de CO2. Odata ce tinta emisiilor de carbon atinge 70 g/km, autoturismele cu combustie interna vor fi eliminate in favoarea celor hibrid sau complet electrice.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2012