SUV-ul care consuma doar 1,8 la suta. Mit sau realitate?

SUV-ul care consuma doar 1,8 la suta. Mit sau realitate?
  • Noul Audi Q7 e-tron porneste in Germania de la 80.500 de euro
  • SUV-ul german ofera un sistem de propulsie hibrid cu 373 CP
  • Consumul mediu anuntat este de 1.8 litri la 100 kilometri
Distribuie pe Facebook

Oficialii Audi au publicat in cursul acestei saptamani preturile de vanzare ale noului Q7 e-tron. Germanii au dezvaluit cu aceasta ocazie inclusiv consumul de carburant al SUV-ului cu propulsie hibrida: 1.8 litri la 100 km.

Chiar daca cei mai multi dintre noi nici nu vor sa auda de motoare electrice, adevarul este ca tehnologia hibrid face minuni indiferent de marimea sau greutatea masinii pe care o echipeaza.

Au demonstrat-o recent suedezii de la Volvo cu al lor XC90 T8, SUV-ul care consuma doar 1.9 litri de benzina la 100 de kilometri, iar acum o fac cei de la Audi, prin intermediul modelului Q7 e-tron.

Noul Audi Q7 e-tronNoul Audi Q7 e-tron

Spre deosebire de rivalul sau scandinav, automobilul german adopta in compartimentul motor - pe langa nelipsitul propulsor electric, o unitate TDI cu sase cilindri in V si capacitate de trei litri.

Intregul ansamblu livreaza tuturor ambelor punti, prin intermediul unei cutii automate in opt rapoarte, o putere maxima de 373 CP, astfel ca performantele rezultate sunt dintre cele mai impresionante.

Nu timpul de numai 6.2 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea de 250 kilometri pe ora reprezinta totusi atractia principala in cazul de fata.

Noul Audi Q7 e-tronNoul Audi Q7 e-tron

Detaliul cu adevarat interesant consta in cazul de fata in consumul mediu de carburant: de doar 1.8 litri are nevoie noul Audi Q7 e-tron pentru a parcurge clasica distanta de 100 km.

SUV-ul german cu propulsie hibrida dispune inclusiv un mod complet electric, multumita caruia clientii se pot plimba pana la 56 de kilometri fara a scoate din buzunar niciun ban pentru motorina.

Pana atunci insa, cei care viseaza sa scape de vizitele la benzinarie au de achitat o nota de plata care porneste - in Germania - de la 80.500 de euro. Meniul oferit in schimbul acestor bani cuprinde si faruri cu tehnologie LED, instrumente de bord digitale sau display TFT pentru sistemul de infotainment MMI.

Noul Audi Q7 e-tronNoul Audi Q7 e-tron

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Noul Audi Q7 e-tron
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Februarie 2016