Tesla a inceput, in sfarsit, sa livreze masina asteptata de toata lumea

Tesla a inceput, in sfarsit, sa livreze masina asteptata de toata lumea
  • Tesla incepe livrarile noului Model Y
  • SUV-ul electric porneste in SUA de la aproape 53.000 de dolari
  • Autonomia totala se ridica la 507 km
Distribuie pe Facebook

Inclusiv varianta entry-level ofera un sistem de propulsie cu doua motoare electrice si tractiune integrala.

Lansata cu surle si trambite acum mai bine de un an, chiar la inceputul primaverii trecute, prima Tesla Model Y din istorie isi va intalni, intr-un final, proprietarii. Oficialii companiei americane tocmai au anuntat startul livrarilor masinii care imprumuta, de la Model 3, atat reteta tehnica, cat si elemente apartinand aspectului estetic, dar si departamentului tehnologic, asa cum era de asteptat.

Peste Ocean, pe piata auto din SUA, preturile pornesc de la aproape 53.000 de dolari, inclusiv varianta entry-level oferind un sistem de propulsie cu doua motoare electrice si tractiune integrala.

Acceleratia de la 0 la 96 de kilometri pe ora se realizeaza, drept urmare, intr-un timp mai mic de cinci secunde, pe cand viteza maxima nu depaseste 217 km/h. Cat despre autonomia totala, ei bine... prima Tesla Model Y din istorie poate parcurge, in configuratia de baza, pana la 507 kilometri cu o singura incarcare a bateriei, se arata in informatiile publicate pe site-ul oficial al companiei americane.

Exista, evident, si o varianta Performance, de 60.990 de dolari, cu o acceleratie de la 0 la 96 km/h in 3.5 secunde, o viteza maxima de 233 de kilometri pe ora si o autonomie totala de pana la 506 km.

In ceea ce priveste dotarea standard, prima Tesla Model Y din istorie se poate lauda inclusiv cu scaune fata si bancheta spate incalzite, instalatie audio cu 14 difuzoare, un subwoofer si doua amplificatoare, plus acoperis panoramic cu tenta fumurie. Optional, masina companiei americane ofera jante pe 20 de inch (2.000$), interior cu sapte locuri (3.000$) si sistem de rulare complet autonom (7.000$).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Martie 2020