Tesla Cybertruck, interzis la vanzare in Europa? "Are nevoie de modificari radicale"

Tesla Cybertruck, interzis la vanzare in Europa? "Are nevoie de modificari radicale"
  • Noul Cybertruck nu poate fi vandut in Europa
  • Structura trebuie sa fie modificata radical
  • Panourile de caroserie nu se deformeaza in caz de impact
Distribuie pe Facebook

Potrivit autoritatilor din Germania, Tesla Cybertruck (in starea actuala) nu ar putea fi vanduta in Europa. Un expert TUV sustine ca pick-up-ul american ar avea nevoie de modificari radicale pentru a putea fi omologat.

Tesla Cybertruck , cea mai noua creatie a companiei fondate de Elon Musk, este fara indoiala una dintre masinile finalului de an. In ciuda aspectului desprins parca din filmele SF, Musk a declarat cu ceva timp in urma ca a primit deja peste 200.000 de comenzi.

Sansele ca noul Cybertruck sa fie vandut si in Europa sunt foarte mici, cel putin in conditiile in care Tesla nu modifica radical pick-up-ul electric. Cel putin asta sustin autoritatile din Germania, citate de publicatia AutomobileWoche.

Tesla Cybertruck

Potrivit inginerilor germani, structura autovehicului este mult prea rigida, lucru care afecteaza siguranta pasagerilor. In plus, panourile de caroserie, in special capota si bara fata, nu se deformeaza la impact asa cum obliga legile europene.

Stefan Teller, un expert TUV, sustine ca pentru a fi omologata in Europa, masina "are nevoie de imbunatatiri consistente la structura," avand in vedere ca "pasagerii se simt in siguranta, dar de fapt nu sunt." Mai mult, "bara fata si capota trebuie sa absoarba energia pentru a proteja pietonii, dar nimic nu se deformeaza in cazul unui impact. In schimb, pasagerii resimt forte enorme. Airbag-urile nu ajuta in aceasta situatie."

Tesla Cybertruck

Dincolo de caroseria neobisnuita, Tesla Cybertruck poate fi echipata cu unul, doua sau chiar trei motoare electrice. In versiunea de top atinge 96 de km/h in doar 2.9 secunde iar autonomia paote ajunge chiar si la 800 de kilometri, in functie de varianta aleasa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2019