Tesla face legea pe Nurburgring. Electrica americana ar fi spulberat recordul detinut de Porsche Taycan

  • Doua prototipuri de pre-productie
  • Ar fi doborat recordul stabilit de Porsche Taycan
  • Echipat cu trei motoare electrice
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii venite de pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife, un prototip al viitorului Tesla Model S P100+ ar fi doborat recordul stabilit in urma cu putin timp de Porsche Taycan.

Bucla nordica a circuitului de la Nurburgring a ajuns sa fie luata in ultimii ani cu asalt si de masinile electrice. Dupa hypercar-ul cu zero emisii al chinezilor de la Nio a venit randul modelelor de serie sa-si incerce norocul pe cei 20.8 kilometri care au pus in dificultate chiar si campioni mondiali de Formula 1.

Tesla Model S P100D+

In urma cu cateva saptamani, Porsche a lansat oficial primul sau model electric de serie. Este vorba despre Taycan, un sedan anuntat ce conceptul Mission E care ar trebui sa se bata de la egal la egal cu Tesla Model S.

Tesla Model S P100D+

Pentru a-si asigura un avantaj in fata modelului american, Taycan a stabilit si un record mondial pe circuitul de la Nurburgring, pentru sedanurile electrice, cu un timp de 7 minute si 42 de secunde.

Tesla Model S P100D+

Numai ca Tesla se afla zilele acestea pe acelasi circuit cu doua prototipuri de pre-serie ale noului Model S P100+, care ar urma sa fie echipat cu trei motoare electrice, si din primele informatii de la fata locului reiese ca recordul stabilit de Taycan tocmai a fost doborat. Spulberat ar fi mai corect.

Tesla Model S P100D+

Rezultatul de 7 minute si 23 de secunde, masurat de mai multi fotografi aflati la fata locului, este din pacate unul neoficial, dar chiar si asa arata ca electrica americana ar fi fost cu 19 secunde mai rapida pe Nordschleife decat Taycan. Si 19 secunde in acest caz sunt o eternitate.

Tesla Model S P100D+

Cat despre masina care a reusit aceasta performanta, ar fi vorba despre un prototip de pre-serie, cu o suspensie imbunatatita, jante supradimensionate, aripi evazate, frane mai mari si incaltat cu un set de anvelope Goodyear care nu au fost puse inca in vanzare.

Tesla Model S P100D+

Tesla Model S P100D+

Tesla Model S P100D+

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Tesla Model S P100D+
mai multe