Tesla Model S depaseste la vanzari Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class

Tesla Model S depaseste la vanzari Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class
Asemeni modelului sport Tesla Roadster, cel de-al doilea automobil din gama americanilor de la Tesla Motors - si anume sedanul Model S, se doveste a fi un succes cu adevarat rasunator.
Distribuie pe Facebook

Lansat pe piata in cursul anului trecut, noul Tesla Model S reuseste sa inregistreze succes dupa succes.

Astfel, dupa ce a obtinut din partea publicatiei "Consumer Reports" 99 de puncte din maximul de 100, sedanul constructorului californian vine acum si se lauda in fata noastra cu vanzarile sale mai mult decat impresionante.

Potrivit CNN Money, americanii de la Tesla Motors au comercializat in primele trei luni ale anului nu mai putin de 4.750 de exemplare Model S, sedanul electric al companiei din Silicon Valley reusind astfel sa-si surclaseze concurenta din segmentul automobilelor de lux.

Tot in aceeasi perioada de timp, rivalii germani Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class au fost nevoiti sa se multumeasca cu doar 1.462, 2.338, respectiv 3.077 unitati comercializate.

Unul dintre secretele succesului inregistrat de noul Tesla Model S consta in pretul ceva mai redus comparativ cu cel al concurentei, automobilul american pornind de la 69.900 de dolari - si asta fara a lua in calcul posibilele ajutoare oferite de guvernul de peste Ocean.

Ca o scurta comparatie, ultima generatie a modelului Audi A8 este disponibila contra unei sume minime de 73.095 dolari, noul BMW Seria 7 costa 74.525 dolari, in timp ce actualul Mercedes S-Class porneste de la 93.255 dolari.

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, noul Tesla Model S impresioneaza prin al sau tren de propulsie complet electric, ce ofera in versiunea de top o putere maxima de aproximativ 416 CP, plus o autonomie de pana la 426 kilometri.

Mai mult de-atat, automobilul american se mai poate lauda si cu o acceleratie de la 0 la 96 km/h ce se realizeaza in nici mai mult, nici mai putin de 4.2 secunde, respectiv cu o viteza maxima de circa 210 kilometri pe ora.

Distribuie pe Facebook
mai multe