Tesla Model S se reinnoieste cu o versiune de 762 CP si 2.8 secunde

Tesla Model S se reinnoieste cu o versiune de 762 CP si 2.8 secunde
  • Tesla Model S primeste o noua versiune de motorizare
  • Modelul P90D are o baterie cu capacitate de 90 kWh
  • Sprintul 0 - 96 km/h dureaza acum numai 2.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a infipt adanc cutitul, Elon Musk pune acum si sare pe rana constructorilor de supermasini ai planetei.

Porsche, Ferrari, McLaren si Lamborghini, atentie si pazea! Electricul si electrizantul Tesla Model S s-a ales weekend-ul acesta cu o noua versiune de top, botezata P90D si alimentata de o baterie cu capacitate de 90 kWh.

In libera traducere, drag racer-ul favorit al internetului a devenit mai rapid ca oricand, cei 762 de cai putere prezenti acum la datorie fiind convertiti de proaspat introdusul mod de rulare "Ludicrous" intr-un sprint 0 - 96 km/h realizabil in doar 2.8 secunde.

Acceleratiile fulminante nu se opresc insa aici, noul Tesla Model S P90D promitand inclusiv parcurgerea sfertului de mila in 10.9 secunde. Pe toata aceasta durata, automobilul american va exercita asupra ta o forta de 1.1 G, adica te vei simti ca si cand ai cadea in gol.

Drept urmare, abia dupa ce iti vei reveni vei realiza si ca timpul necesar rezolvarii ecuatiei 0 - 250 km/h a scazut cu aproximativ 25 de procente, pe cand autonomia a crescut cu circa 24.1 kilometri - comparativ cu actualul P85D in ambele cazuri.

Pentru cei care nu au nevoie insa de astfel de performante, Tesla anunta reducerea pretului versiunii de baza P70 cu 5.000 de dolari, clientii avand acum de scos din buzunare pentru modelul RWD de 70 kWh undeva in jurul a 60.000 de dolari.

De asemenea, tot cu aceasta ocazie, Elon Musk s-a grabit sa reconfirme si lansarea mult anticipatelor Model X, respectiv Model 3. Daca primul va sosi chiar in septembrie, ultimul va mai intarzia cel putin doi ani de-acum incolo.

Ulterior, americanii se vor concentra si pe cea de-a doua generatie a modelului Roadster, care este asteptata sa-si faca aparitia in showroom-urile companiei din Silicon Valley inainte de sfarsitul acestei decade.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2015