Top 5: Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania

Top 5: Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania
Cu petrolul pe terminate si restrictii din ce in ce mai dure cu privire la emisiile de dioxid de carbon, companiile auto se vad nevoite sa ofere tot felul de solutii alternative la propulsia traditionala.
Distribuie pe Facebook

Modelele complet electrice ar putea fi una dintre rezolvarile celor doua probleme sensibile enumerate ceva mai sus insa, dupa cum am putut vedea si AICI, acest tip de automobile nu sunt chiar foarte bine reprezentate pe piata auto din Romania. Dar acest lucru nu ar trebui sa ne mire, mai ales daca luam in calcul urmatorii factori: infrastructura (aproape) inexistenta si raportul dintre salariul mediu si costul unui astfel de autoturism.

Din fericire insa pentru cei cu aspiratii de ecologisti, piata auto din Romania ofera mai multe optiuni atunci cand vine vorba de modelele hibrid, aproape fiecare constructor respectabil propunand cel putin cate un astfel de automobil. Mult mai important decat factori precum disponibilitate sau varietate este, in cazul de fata, pretul: daca un autotursm electric il gasesti cu greu sub 35.000 de euro (exceptie facand utilitara Renault Kangoo Z.E.), modelele hibrid sunt chiar si de doua ori mai ieftine.

Asadar, acestea fiind spuse, iata cele mai ieftine cinci automobile hibrid pe care le poti cumpara din Romania:

  • Toyota Yaris: de la 18.080 euro

Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania

Cel mai ieftin automobil hibrid disponibil la vanzare este modelul japonez Toyota Yaris, care porneste de la 18.080. Ce primesc viitorii cumparatori in schimbul acestor bani? Pai, un hatchback de clasa mica, ce ascunde sub simpatica sa caroserie o combinatie intre un propulsor pe benzina, cu o capacitate cilindrica de 1.5 litri, 75 CP si unul electric de 61 CP.

Puterea combinata a ansamblului hibrid este de 100 CP si este livrata rotilor prin intermediul unei transmisii E-CVT (Transmisie electronica variabila continuu). Performantele nu sunt chiar dintre cele mai impresionante, avem mai exact o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 11.8 secunde, plus o viteza maxima de 165 kilometri pe ora, insa consumul mediu de carburant nu depaseste pragul celor 3.7 litri la 100 de kilometri.

  • Toyota Auris: de la 22.117 euro

Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania

Pentru cei care cauta un automobil ceva mai incapator, cei de la Toyota ofera si modelul Auris intr-o versiune hibrid. Avand un pret de pornire de 22.117 euro, autoturismul japonez de clasa compacta vine la pachet impreuna cu o unitate pe benzina de 1.8 litri si 99 CP care, impreuna cu un motor electric de 60 kW, pune la dispozitia celui aflat la volan un total de 136 cai putere.

Valorile maxime sunt transmise rotilor si de-aceasta data prin intermediul unei cutii E-CVT, fisa cu specificatii tehnice indicand atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10.9 secunde, cat si o viteza maxima de 180 kilometri pe ora. Si, nu in ultimul rand, un consum mediu de carburant de aproximativ 3.8 litri la 100 de kilometri.

De asemenea, la fel de important de precizat, noua Toyota Auris Hybrid este disponibila la vanzare si intr-o versiune break.

  • Toyota Prius: de la 27.103 euro

Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania

Introdus pe piata in cursul anului 1997 si ajuns intre timp la generatia cu numarul trei, modelul Toyota Prius nu mai are nevoie de nici o prezentare. Totusi, cei care sunt decisi sa achizitioneze un exemplar al legendarului hatchback japonez trebuie sa stie ca acesta poate fi comandat in Romania la un pret de ponire de 27.103 euro si se bucura de aceeasi metoda de propulsie precum cea intalnita si prezentata mai sus la modelul Auris.

Astfel, avand la dispozitie un total de 136 cai putere si o transmisie E-CVT, modelul Toyota Prius accelereaza de la 0 la 100 km/h in 10.4 secunde, in timp ce acul vitezometrului nu depaseste nici de-aceasta data pragul celor 180 de kilometri pe ora. In ceea ce priveste consumul de carburant, acestea difera in functie de marimea jantelor, pozitionandu-se undeva in jurul intervalului 3.9 - 4.0 litri la 100 de kilometri.

  • Lexus CT 200h: de la 31.680 euro

Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania

Pentru cei care se afla in cautarea unui automobil prietenos cu mediul dar care sa faca parte, in acelasi timp, din segmentul premium, modelul Lexus CT 200h ar putea reprezenta solutia ideala. In plus, cu un pret de pornire de 31.680 euro, autoturismul japonez este cea mai ieftina optiune de acest tip.

Ce ofera insa modelul Lexus CT 200h in schimbul acestei sume de bani? Pe scurt, acelasi pachet tehnic precum Toyota Prius, dar impachetat si livrat intr-o forma ceva mai atractiva. Altfel spus, fisa cu specificatii tehnice a hibridului japonez premium include o unitate pe benzina de 1.8 litri si 99 CP care, impreuna cu un motor electric de 60 kW, pune la dispozitia celui aflat la volan un total de 136 cai putere.

Nu lipsesc din meniu, nici de-aceasta data, cutia de viteze E-CVT sau sistemul de tractiune fata, in urma combinarii acestor componente rezultand atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 10.3 secunde, cat si o viteza maxima de 180 kilometri pe ora. Consumul mediu de carburant? Nici mai mare, dar nici mai mic de 3.8 litri la 100 de kilometri!

  • Peugeot 3008: de la 38.535 euro

Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania

Daca pana acum am avut de-a face numai cu modele japoneze, si toate acestea din Grupul Toyota, iata ca in topul celor mai ieftine cinci automobile hibrid comercializate pe piata auto din Romania a reusit sa-si faca loc si o optiune frantuzeasca.

Peugeot 3008 Hybrid4, caci despre el este vorba, este unul dintre primele autoturisme din lume care ofera un sistem de propulsie hibrid in care rolul principal este jucat de o motorizare diesel, si nu pe benzina. In plus, multumita faptului ca unitatea 2.0 HDi livreaza puterea rotilor fata, iar motorul electric rotilor spate, soferul are la dispozitie si posibilitatea de a opta pentru un mod 4x4.

Daca vine vorba despre cifre si valori, trebuie spus ca modelul ofera un total de 200 cai putere, iar consumul de carburant mediu este de 3.8 litri la 100 kilometri. Din pacate, informatiile cu privire la performante lipsesc cu desavarsire, insa este bine de stiul ca modelul Peugeot 3008 Hybrid4 se comercializeaza in Romania la un pret de pornire de 38.535 euro.

Important de precizat: La alcatuirea acestui top au fost luate in considerare numai acele automobile hibride capabile sa se deplaseze si intr-un mod exclusiv electric.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Cele mai ieftine automobile hibrid comercializate in Romania
mai multe