Tot ce trebuie sa stii despre Tesla Model X. Plus GALERIE FOTO si VIDEO

Tot ce trebuie sa stii despre Tesla Model X. Plus GALERIE FOTO si VIDEO
  • Tesla a prezentat in cursul serii de ieri primul sau SUV
  • Noul Model X este disponibil in doua versiuni de motorizare
  • Varianta de top sprinteaza pana la 96 km/h in 3.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Lansarea primului sau SUV i-a luat mai mult decat spera, insa Elon Musk si-a vazut intr-un final visul indeplinit. In ceea ce ne priveste pe noi, putem spune ca asteptarea a meritat pe deplin.

Dezvaluita in premiera mondiala in cursul serii de ieri, in cadrul unui eveniment organizat special la fabrica din Fremont, California, Tesla Model X are cu ce sa se laude. Din aproape toate punctele de vedere.

Avem, in primul rand, design-ul exterior care, desi nu ne incanta nici pe departe cu alura sa inspirata de BMW-ul Seria 5 GT, puncteaza din plin la capitolul eficienta aerodinamica - multumita inclusiv eleronului cu trei setari diferite.

Urmeaza, apoi, pe lista usile cu deschidere verticala, care "actioneaza" precum aripile unui soim - de unde si denumirea de Falcon Wings, pentru a facilita accesul catre randurile doi si trei de scaune indiferent de cat de ingust este spatiul de parcare.

Tesla Model X

Tesla Model X

Acum, daca tot am ajuns sa discutam despre randurile doi si trei de scaune, trebuie precizat ca Tesla Model X poate fi servita atat intr-o versiune cu sase locuri, cat si intr-o varianta pentru sapte persoane.

Indiferent de optiunea aleasa, pasagerii se vor bucura din plin de panorama oferita de... exact, ai citit / vazut bine!, cel mai mare parbriz aflat in productie. O buna vizibilitate caracterizeaza inclusiv luneta.

Trecem insa de la ceea ce se vede cu ochiul liber si ne mutam atentia catre detaliile "ascunse", precum suspensia pneumatica reglabila in cinci moduri diferite sau sistemele de siguranta active capabile sa franeze automat masina chiar si pe autostrada.

Dotarea noastra preferata ramane insa climatizarea cu al sau mod "Bio-weapon Defense", care impiedica virusii si bacteriile sa isi faca aparitia in habitaclu si sa "atace" pasagerii.

Tesla Model X

Tesla Model X

Tesla Model X

Ajunsi la final, tinem sa precizam ca Tesla Model X este disponibila la vanzare in doua arome diferite de motorizare. Ambele ofera un sistem de tractiune integrala si performante demne de un automobil sport.

Versiunea de baza raspunde la numele de 90D si accelereaza de la 0 la 96 km/h in numai 4.8 secunde multumita celor doua motoare electrice, de 259 CP fiecare. In ceea ce priveste autonomia, aceasta se invarte in jurul valorii de 413 kilometri.

In ceea ce priveste varianta de top P90D, lucrurile stau putin diferit. Avem 259 CP pe puntea fata si 503 CP pe puntea spate, astfel ca primii 96 km/h vin dupa 3.8 secunde.

Bifeaza insa optiunea Ludicrous Speed, iar aceeasi performanta este posibila in doar 3.2 secunde. Cat despre autonomie, viitorii clienti vor fi nevoiti sa se multumeasca cu o valoare 402 kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Tesla Model X
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 30 Septembrie 2015