Toyota lanseaza un model electric cu o autonomie de peste 480 de km

Toyota lanseaza un model electric cu o autonomie de peste 480 de km
Reprezentantii companiei Toyota pregatesc lansarea unui nou autoturism electric alimentat cu hidrogen. Acesta va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Tokyo, care va avea loc in luna noiembrie, si va fi scos pe piata anul viitor.
Distribuie pe Facebook

Pretul acestui automobil, care se va putea lauda si cu o autonomie de 482 de km, va fi unul destul de piperat. El va costa intre 50.000 si 100.000 de euro.

Acest concept pe hidrogen, fuel-cell, a fost prezentat de Toyota inca din anul 2011, la Salonul Auto de la Tokyo, insa abia saptamana trecuta oficialii companiei au hotarat sa vorbeasca despre productia acestui model: Fuel Cell Hybrid Vehicle - Advanced (FCHV-adv).

Din ce in ce mai multe state ii incurajeaza pe producatorii auto sa construiasca si sa vanda cat mai multe masini care nu emit gaze cu efect de sera.

Acest lucru a fost implementat de catre producatori, tinand cont ca vanzarile de masini hibride, usoare, si cu motoare mici au crescut considerabil in ultimii ani, fapt ce i-a convins chiar si pe marii producatori precum Tesla si Nissan sa se axeze pe acest segment de autovehicule.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 3 Iulie 2013