Toyota Mirai 2015, primul automobil vandut la scara larga pe hidrogen

Toyota Mirai 2015, primul automobil vandut la scara larga pe hidrogen
  • Puterea masinii este de 153 cp
  • Acceleratia se face in doar 9 secunde pana la 100 km/h
  • Primesti carburant gratuit vreme de 3 ani
Distribuie pe Facebook

In trecut s-au mai vazut automobile care functioneaza pe celule de hidrogen. Insa Toyota vrea sa faca aceasta tehnologie disponibila oricui cu noul model abia lansat in Japonia, numit Mirai.

Viitorul automobilelor se pare ca nu este unul hibrid sau electric, ci unul care functioneaza pe baza de... apa. Asa cum sunt celulele de hidrogen. Toyota a lansat modelul Mirai, care pare un vehicul din viitor, dar care este deja disponibil si in curand va ajunge si in Europa. Mirai functioneaza cu ajutorul unei celule care incape sub scaunele pasagerilor fata si ofera o putere de 3.2 kW/litru de apa. In plus, mai este disponibil si un sistem numit PTO, adica Power Take Off, cu ajutorul caruia masina se transforma in generator electric, tot cu ajutorul apei, generator ce poate sustine o intreaga gospodarie vreme de o saptamana, in caz de urgenta. Un fel de mijloc de supravietuire in caz de apocalipsa...

Toyota Mirai va incepe sa fie vanduta in Statele Unite, la un pret de 57.500 de dolari. Insa statul sustine masinile ecologice dincolo de ocean si sustine circa 13.000 de dolari din costul masinii, asa ca, in final vehiculul va costa circa 45.000 de dolari. Intr-un sistem de rate, Mirai poate fi al tau pentru 499 de dolari/luna timp de 3 ani, cu un avans de 3649 de dolari. Insa, cu banul jos sau in rate, masina vine cu o surpriza: primesti celule de hidrogen gratuit, vreme de 3 ani! Pe tine te mai costa numai... apa.

Initial, Toyota va importa numai 200 de exemplare care se vor vinde in California in toamna lui 2015. Insa, in functie de cerere, este posibil ca Toyota sa mai importe pentru SUA inca 3000 de exemplare care se vor folosi incepand cu 2016. Si, de ce nu, va deveni una din cele mai populare masini ECO din lume, daca aceasta metoda de propulsie isi demonstreaza eficienta.

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Toyota Mirai
mai multe