Toyota Mirai debuteaza in Europa cu o super-galerie foto

Toyota Mirai debuteaza in Europa cu o super-galerie foto
  • Toyota publica o noua galerie foto a modelului Mirai
  • Masian japoneza ofera un sistem de propulsie pe baza de hidrogen
  • Autonomia totala ajunge pana la 483 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Lansat oficial in Japonia inca de la sfarsitul anului trecut, primul model pe hidrogen al planetei a ajuns in cele din urma si pe Batranul Continent.

Masinile cu propulsie electrica sau hibrida nu mai sunt singurele optiuni pentru europenii care-si doresc un automobil prietenos cu mediul. La categoria modele eco se va inscrie, de-acum incolo, si noua Toyota Mirai.

Proaspat adus pe Batranul Continent, primul model pe hidrogen al planetei combina oxigenul si hidrogenul pentru a genera electricitate, electricitate care mai apoi va ajunge la roti si va pune autoturismul in miscare.

Oferita alaturi de o putere maxima de 155 CP, noua Toyota Mirai nu este nici pe departe cea mai rapida masina din lume. Ba dimpotriva: acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza circa 9.6 secunde.

Toyota Mirai - Galerie FotoToyota Mirai - Galerie Foto

Toyota Mirai - Galerie Foto

Valoarea de 178 de kilometri pe ora din dreptul vitezei de top reconfirma cele mentionate anterior, primul model pe hidrogen al planetei descurcandu-se in schimb excelent atunci cand vine vorba despre autonomie.

O distanta totala de pana la 483 de kilometri poate acoperi noua Toyota Mirai, un alt punct forte fiind reprezentat in cazul de fata de timpul redus pentru realimentarea masinii: intre trei si cinci minute.

Unul dintre cele mai avansate (din punct de vedere tehnologic) automobile ale momentului, primul model pe hidrogen al planetei stie cum sa se fata remarcat si atunci cand vine vorba despre departamentul estetic.

Contrastul dintre blocurile optice subtiri si prizele de aer supradimensionate este principalul detaliu care atrage privirea asupra partii frontale, pe cand posteriorul noii Toyota Mirai ne surprinde in special prin portbagajul scurtat.

Formele proeminente de la nivelul aripilor definesc profilul lateral, pe cand interiorul... ei bine, interiorul primului model pe hidrogen al planetei ne duce cu gandul la o naveta spatiala.

Toyota Mirai - Galerie Foto

Toyota Mirai - Galerie Foto

Toyota Mirai - Galerie FotoToyota Mirai - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (92) Poze Toyota Mirai - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2015