Toyota se pregateste sa lanseze in 2019 o noua masina de familie pe hidrogen

Toyota se pregateste sa lanseze in 2019 o noua masina de familie pe hidrogen
  • 32.000 de dolari ar putea costa noua masina FCEV
  • Infrastructura statiilor de hidrogen lipseste
  • Toyota Mirai, pret ridicat din cauza productiei manuale
Distribuie pe Facebook

Toyota a lansat in Statele Unite si Japonia modelul Mirai anul trecut, o masina de tip FCEV pe hidrogen care costa cam 57.000 de dolari. Acum, aceeasi companie japoneza planuieste sa produca un automobil mai mic si mai ieftin care va fi disponibil la nivel global.

Toyota Mirai este o masina FCEV, adica Fuel-Cell Electric Vehicle, o masina cu pila de combustibil. Adica te duci la o pompa speciala si bagi in rezervor hidrogen care functioneaza ca un generator pentru un motor electric. Cu un singur plin, Mirai poate circula in jur de 500 de kilometri, ceea ce nu este de colo... Dar pretul de achizitie, momentan, este destul de mare pentru marea masa.

Asa ca Toyota vrea sa construiasca un Mirai C, o masina similara, dar mai mica si mai ieftina cu circa 20.000 de dolari. Tot o masina de tip FCEV care va costa in jur de 32.000 de dolari. Si producatorul spune ca vrea sa coboare asa de mult pretul realizand o noua linie de asamblare automata. Pentru ca Mirai se face doar in Japonia si o buna parte din asamblare se face manual, pretul de vanzare este ridicat. Dar daca procesul va fi automat, pretul de vanzare ar putea sa scada.

Din pacate, pentru ca infrastructura statiilor de alimentare cu hidrogen este in stadiu incipient, vanzarile masinilor cu pila de hidrogen nu sunt cele sperate. Asa ca Toyota pregateste momentul lansarii noului model pentru 2019. Pana atunci, se pare ca, cel putin in America si in Japonia, numarul statiilor cu hidrogen va creste exponential. Cel putin in Tokyo, acolo unde se doreste transformarea metropolei intr-un oras ECO. Si autoritatile planuiesc sa introduca 100 de autobuze pe hidrogen si 1000 de automobile pe sosele pentru a face impresie buna la Jocurile Olimpice care se apropie.

Sursa: Autoblog.com

Distribuie pe Facebook
mai multe