Volkswagen anunta noul Golf GTE. Modelul consuma doar 1.5 litri la 100 km!

Volkswagen anunta noul Golf GTE. Modelul consuma doar 1.5 litri la 100 km!
  • Volkswagen anunta noul Golf GTE
  • Modelul va beneficia de propulsie hibrida
  • Consumul de carburant va fi de 1.5 l / 100 km
Distribuie pe Facebook

Volkswagen Golf va primi o versiune plug-in hibrid, care va intra in productia de serie in cursul acestui an. Potrivit primelor informatii, noul hatchback va fi destul de sportiv si se va numi GTE.

Denumirea de Volkswagen Golf GTE provine de la versiunea electrica a lui GT, fiind ales de producatorul german pentru a simboliza sportivitatea modelului, care va fi asemanatoare cu cea a versiunilor GTD si GTI. Mai precis, potrivit unei surse din interiorul companiei VW, noul VW Golf GTE se doreste a fi vazut ca o varianta electrica a lui Golf GTI.

Volkswagen Golf GTE - Primele poze

Cunoscut initial sub denumirea de Golf Plug-in Hibrid, hatcback-ul sportiv va fi o alternativa a VW la noul Audi A3 e-tron, model ce va ajunge in showroom-uri inainte de finalul anului in curs.

Astfel, Volkswagen Golf GTE este propulsat de un motor turbo pe benzina de 1.4 litri, in patru cilindri cu injectie directa, capabil sa dezvolte aproape 150 de cai putere, oferit alaturi de un motor electric asezat in partea din fata a cutiei de viteze. Acesta din urma este alimentat de o baterie litiu-ion de 8.8 kWh, pozitionata sub bancheta din spate, acolo unde, in mod normal, ar fi rezervorul de carburant.

Volkswagen Golf GTE - Primele poze

Modelul va avea o transmisie cu dublu ambreiaj in sase viteze, ce va transmite intreaga putere catre puntea fata a masinii. Aceasta configuratie ii permite noului Volkswagen Golf GTE sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 7.6 secunde si sa aiba o viteza maxima de aproape 220 de km/h. Consumul mixt va fi de 1.5 l / 100 de km, in timp ce emisiile de CO2 vor fi de 35 g/km. In modul electric, hot-hatch-ul va acoperi o distanta de 50 de km si poate atinge o viteza maxima de 130 km/h.

Pana ce noul Golf GTE va intra pe linia de productie, Volkswagen pregateste o versiune extrema a lui Golf R, pe care o va aduce la Salonul Auto de la Beijing din aprilie. Automobilul in cauza se va numi Golf R Evo si va fi propulsat de un motor de 2.0 litri si cel putin 300 cai putere. Totodata, comparativ cu modelul standard, noul Golf R Evo va fi construit din materiale ultra usoare.

Volkswagen Golf GTE - Primele poze

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 24 Ianuarie 2014