Volkswagen lanseaza electrica poporului cu autonomie maxima de 550 kilometri. POZE REALE

Volkswagen lanseaza electrica poporului cu autonomie maxima de 550 kilometri. POZE REALE
  • Primul VW de serie 100% electric
  • Autonomie de pana la 550 kilometri
  • Motor electric incorporat in puntea spate
Distribuie pe Facebook

Volkswagen lanseaza primul sau model de serie full electric in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Compacta cu cinci usi intra in productie la finalul acestui an iar nemtii sustin ca au primit deja 30.000 de pre-comenzi.

La ceva timp dupa scandalul Dieselgate, nemtii de la Volkswagen au inteles ca viitorul este electric si ca trebuie sa investeasca mult in acest domeniu. Asa se face ca acum, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, brand-ul din Wolfsburg lanseaza primul sau model de serie cu zero emisii.

Volkswagen ID.3

Este vorba despre ID.3, o compacta cu cinci usi dezvoltata pe o platforma modulara dedicata electricelor, denumita MEB, pe care urmeaza sa o imparta cu o gama mai larga de modele.

Cum design-ul il poti si tu studia in aceste imagini, unele chiar de la Frankfurt, vom trece direct la partea care te intereseaza cu adevarat. Cea tehnica.

Volkswagen ID.3

Aici trebuie mentionat faptul ca noul VW ID.3 are un pachet de baterii asezat complet plat sub podeaua masinii, o transmisie automata cu un singur raport, iar motorul electric este incorporat in puntea spate. In fata avem componentele auxiliare, cum ar fi compresorul de aer conditionat sau caseta de directie.

Volkswagen ID.3

Dispunerea in acest fel are avantajele ei: spatiu interior mai mult decat generos, coeficient aerodinamic scazut (0.267) si o masa proprie minima de 1.719 kilograme.

Ca tot am pomenit de baterii, primul Volkswagen 100% electric va fi disponibil in trei versiuni: modelul de baza echipat cu o baterie de 45 kWh care permite o autonomie maxima de 330 kilometri, varianta de mijloc cu o baterie de 58 kWh si autonomie de pana la 420 km si varful de gama cu baterie de 77 kWh si autonomie maxima de 550 kilometri cu o singura incarcare.

Volkswagen ID.3

Masina poate fi incarcata si la prize rapide, de pana la 100 kW, in acest caz 30 de minute vor fi de ajuns pentru o autonomie de 290 kilometri. De la o statie de alimentare AC standard, masina poate fi alimentata cu maxim 11 kWh.

Motorul electric poate fi comandat la randul sau in doua configuratii de putere: 150 CP sau 204 CP si 310 Nm cuplu. Producatorul promite "accelerari rapide" si o viteza maxima limitata electronic la 160 km/h.

Volkswagen ID.3

Asa cum este si normal, noul Volkswagen ID.3 va putea fi comandat in mai multe niveluri de echipare, dar la lansare va fi disponibil numai cel denumit ID.3 1ST. Printre cele mai atractive dotari se numara scaune fata si volan incalzit, sistem de navigatie sau jantele cu diametrul de 18 inch, toate incluse in echiparea de baza.

Volkswagen ID.3

Pentru cei care vor mai mult exista nivelul de echipare Plus cu camera de marsarier, cruise control adaptiv, acces si pornire/oprire motor fara cheie, tapiterie mai calitativa, geamuri fumurii, faruri LED Matrix sau jante pe 19 inch.

Volkswagen ID.3

Nivelul de top, botezat 1ST Max, aduce in plus head-up display, sistem audio premium Beats, plafon panoramic si jante cu diametrul de 20 de inch.

Poate cel mai important aspect este pretul noului ID.3, asta pentru ca Volkswagen a promis inca de acum ca versiunea de baza va costa sub 30.000 de euro pe piata din Germania.

Volkswagen ID.3

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, primul Volkswagen de serie cu zero emisii va intra in productie in luna noiembrie iar nemtii sustin ca peste 30.000 de clienti s-au aratat deja interesati de el.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Volkswagen ID.3
mai multe