Volkswagen lasa poluarea in urma cu acest nou concept electric pe care il vom vedea la Paris

Volkswagen lasa poluarea in urma cu acest nou concept electric pe care il vom vedea la Paris
  • Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Paris un nou concept electric
  • Acesta va avea o autonomie cuprinsa intre 400 si 600 de kilometri
  • Nemtii l-au situat deasupra modelelor americanilor de la Tesla
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen au anuntat ca vor veni la Salonul Auto de la Paris cu un nou concept electric. Acesta va prelua modelul implementat de americanii de la Tesla, si va oferi mai multe versiuni de baterie.

Dupa ce a provocat cu buna-stiinta unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea auto moderna, constructorul german de automobile Volkswagen face acum tot ce ii sta in putinta pentru a-si spala pacatele si pentru a arata ca ii pasa intr-un final de mediul inconjurator.

Concept electric Volkswagen

Pentru aceasta, nemtii au anuntat cu ceva timp in urma mai multe investitii facute in segmentul propulsiei electrice, iar acum vor prezenta la unul dintre cele mai importante saloane auto un concept full electric.

Primele imagini cu acesta le-am putut vedea recent, iar daca atunci Volkswagen sustinea ca acesta va fi un vehicul revolutionar, acum revin asupra subiectului si dau mai multe detalii. Masina care va fi prezentata la Paris va copia modelul implementat de Tesla, si va oferi mai multe versiuni de baterie. Astfel, vehiculul va avea o autonomie minima de 400 de kilometri, iar cu cele mai puternice baterii disponibile va ajunge pana la 600 de kilometri.

Concept electric Volkswagen

Este important de stiut ca aceasta autonomie este calculata conform standardului european NEDC, si nu reflecta integral autonomia obtinuta in conditii reale de drum si trafic.

Chiar daca a preluat modelul americanilor, nemtii din Wolfsburg sustin ca noul concept cu caroserie compacta nu va fi un rival pentru Tesla Model X sau Model 3. Este ciudat insa faptul ca in cadrul unei conferinte de prese, oficialii Volkswagen au comparat viitorul concept cu cele doua modele americane, si mai mult decat atat, l-au situat deasupra lor intr-un grafic al autonomiei, unde cele doua aveau cifre mai mici fata de cele specificate de Tesla.

Distribuie pe Facebook
mai multe