Zece masini ieftine care consuma mai putin de 4 la suta

Zece masini ieftine care consuma mai putin de 4 la suta
  • Industria auto ofera numeroase solutii pentru cei aflati in cautarea unei masini economice
  • Majoritatea modelelor au propulsie diesel si consuma sub patru litri la 100 de kilometri
  • Cele mai accesibile automobile cu consum mic costa intre 10.000 si 20.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Una dintre intrebarile pe care le punem atunci cand vrem sa cumparam o masina este "Cat consuma?". A devenit o intrebare-reflex pentru ca reprezinta un criteriu in functie de care decidem daca o vrem sau nu. In cazul in care nu consuma mult combustibil inseamna ca a trecut poate cel mai important test asta pentru ca, in Romania, carburantul inca este destul de scump raportat la venitul pe cap de locuitor.

Cunoscutii producatori scot modele de masini care sa aiba un consum cat mai mic, iar rivalitatea din acest punct de vedere este una apriga. Exista marci de masini care reusesc cu brio acest lucru, in timp ce altele inca lucreaza la acest aspect.
Iata o lista cu zece masini economice pentru romani care costa sub 20 de mii de euro:
1. VW Polo BlueMotion TDI
Stim ca numele Volkswagen este unul care nu mai inspira foarte multa incredere, dar modelul Polo BlueMotion este unul dintre cele mai economice de pe piata din Romania.
Fiind o varianta diesel, motorul de 1,4 litri dezvolta o putere de 75 de cai putere si are un consum mediu oficial de 3,1 litri la suta de kilometri. Pretul de pornire al unei astfel de masini se situeaza in jurul sumei de 15 mii de euro.
2. Opel Corsa 1.3 DTE
Brandul german are tot mai multe lupte castigate in ultima perioada, dupa succesul pe care l-a avut cu Insignia. Noul model Corsa, cu motor diesel de 1,3 litri si cu o putere de 95 de CP, are un consum mediu de 3,2%, ceea ce este mai mult decat convenabil.
Costa in jur de 14 mii de euro in functie de dotarile alese.
3. Toyota Yaris Hybrid
Era imposibil ca in acest top sa nu existe o masina hibrid, avand in vedere ca acestea sunt recunoscute pentru consumul mic. Sistemul de propulsie dezvolta o putere de 75 de cai putere, mai mult decat necesar pentru o masina de dimensiunile ei.
Si ca sa raspundem la intrebarea "Cat consuma?", va spunem ca la o suta de kilometri Toyota Yaris Hybrid "mananca" 3,3 litri de combustibil.
4. Seat Leon Ecomotive TDI
Dupa cum spune si numele "Ecomotive", noul Leon este o adevarata masina care nu consuma foarte mult carburant. Desi are un motor de 1,6 litri si o putere de 110 cai putere, acest model consuma doar 3,3 litri/100 kilometri.
Fiind o masina care face parte dintr-o clasa superioara celorlalte mentionate, noul Leon are un pret de pornire de aproximativ 20 de mii de euro.
5. Skoda Fabia 1.4 TDI
Marca din Cehia este recunoscuta ca fiind una care este foarte atenta cu aspectul consumului. Multe teste au fost facute cu modelul Fabia si in trecut, iar noul model nu putea fi mai prejos.
Cu un motor de 1,4 litri si 90 de cai putere, consumul mediu al noii Fabia este de 3,4 %, in timp ce pretul de pornire este in jurul sumei de 15 mii de euro.
6. Mazda2 SkyActiv-D CD 105
A impresionat mereu prin designul sau si acum este momentul ca Mazda sa exceleze si din punct de vedere al consumului, care este de doar 3,4 litri la suta de kilometri, pentru un motor de 1,5 litri si 105 cai putere.
Din punct de vedere al pretului, Mazda se situeaza mai sus decat concurentele sale. Modelul Mazda2 costa aproximativ 16 mii de euro.
7. Seat Ibiza Ecomotive TDI
Un adevarat succes pentru Seat sa aiba in acest top doua modele. Ce-i drept, era greu de crezut ca daca Leon a prins aceste locuri, Ibiza nu o va face.
Concret, pentru un motor de 1,2 litri, Ibiza consuma 3,4 litri la suta de km, iar pretul de pornire este de 16 mii de euro.
8. Citroen C4 Cactus BlueHDI 100
Singurul producator francez care propune nume in acest top este Citroen. Modelul C4 Cactus are un motor diesel de 1,6 litri care consuma 3,4 l/100 km si costa aproximativ 17 mii de euro.
9. Citroen C3 BlueHDI 75
Exact ca in cazul Seat, Citroen propune doua nume in acest top si avem de-a face cu C3. Sora mai mica a lui C4 are tot un motor de 1,6 litri, cu mai putini cai putere (75) si cu un consum de 3,5 l/100 km.
Pretul este simtitor mai mic, fiind in jurul sumei de 13 mii de euro.
10. Ford Fiesta 1.5 TDCi
Nu putea lipsi niciun model Ford din acest top, iar Fiesta este exact cel la care ne asteptam cu totii. Cu un motor de 1,5 litri, noul model Fiesta dezvolta o putere de 75 de cai putere si are un consum de 3,6 litri la suta de kilometri.
Din punct de vedere al pretului, modelul este accesibil, fiind disponibil pentru aproximativ 14 mii de euro.
Tu pe care ai alege-o?
Sondaj

Care este alegerea ta?


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 25 Februarie 2016