4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Cat pot sta cu subwooferul+sta...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cat pot sta cu subwooferul+statie in functiune?

Am un subwoofer de 1000W si o statie Pheonix Gold QX4150 .Am baterie de 12V, 44 Ah si alternator de 12V, 35A.Cat pot sta cu motorul oprit cu subwooferul si statia in functiune fara a avea probleme la pornirea motorului?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Bateria este foarte mica, oricum
 Poti sa ai subwoofer si de 10 000 de W. Depinde ce putere de consum are statia de amplificare si la ce volum asculti. Cu cat dai volumul mai tare, cu atat consumul este mai mare, raportat la puterea statiei.
 Experimenteaza singur si vezi dupa cat timp bateria incepe sa invarta greu.
0 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Asa cum a spus si colegul mai sus,trebuie sa experimentezi,dar cel mai bine e sa ai langa tine si un redresor,dar si un multimetru sa masori tensiunea la baterie la fiecare jumatate de ora; in principiu daca ai cam 11v in baterie ai sanse sa mai pornesti motorul,dar nu recomand sa lasi sa scada sub 11,5v!
Cu cat asculti mai tare cu atat mai repede se consuma bateria,mai ales ca este foarte mica :)
0 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani nu stiu daca are vreo importanta alternatoru odata ce stai cu motorul oprit, din cate stiu eu tre sa stai cu contactul pus ca sa-ti mearga amplificatorul si sobwooferul(corectati-ma daca gresesc), mai mult de 20-30 de minute nu-ti merge, acum depinde si de cat de buna mai e bateria

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Alternatorul este foarte important.Acesta iti incarca bateria.De ex ...daca ai o baterie de 75 Ah pe masina si alternatorul e de 55 Ah ,bateria nu va fi incarcata decat la 55 Ah.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani stiu si eu asta, dar tu daca stai cu motorul oprit la ce iti e de folos alternatorul?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pai am spus cat de incarcata este bateria.
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Daca alternatorul functioneaza corect, bateria este tot timpul incarcata, deci n-are nicio treaba alternatorul in discutia asta, despre motorul oprit.
–1 vot
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani mai alex, baiatule... o sa incep pri a-ti spune ca esti un pic cam tanar (si nelinistit) sa ne dai noua lectii in domeniul auto mai ales ca tu nici nu te interesezi. oare cat ar fi durat sa cauti raspunsu la intrebarea ta??? iti spun eu, mai putin de 10 min, pt ca eu am reusit sa il gasesc, dar nu o sa iti fac viata mai usoara si o sa te las sa il gasesti singur. chestia aia cu bateria de 75 si alternatorul de 55 e pur matematica(ca sa o zic frumos), nu are nici o baza fizica(de unde ar fi trebuit sa te inspiri), de aceea te sfatuiesc ca pe viitor sa incerci sa te documentezi inainte de a spune o prostie. bafta si sper sa nu ti se mai strice masinuta ta de jucarie...

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu am avut nici-o intentie sa dau lectii cuiva.
A comentat myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani ba din contra, si te citez acum: 'Alternatorul este foarte important.Acesta iti incarca bateria.' la fel ca si afirmatia urmatoare din acelasi comentariu.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani lasa-l ma :)), si eu am 17 ani dar daca nu ma pricep mai bine tac decat sa ma fac de ras, cine stie unde e auzit el asa ceva, se mai intampla
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 12 ani nu stiu ce sa spun despre alea 10 min...eu de multe ori am uitat statia pornita(am un butons pt asta) si nu am avut probleme cu pornitul,dar nu am avut muzica pornita(si au stat pornite si o noapte intreaga).nu am condensator sau alte nebunii,dar am bateria mai puternica ca alui,de 75Ah parca:-?
+1 vot
A raspuns Bigu (1,450 puncte) acum 12 ani nu iti recomand sa asculti cu motorul oprit!