4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > sfat instalare Subwoofer in lo...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sfat instalare Subwoofer in loc de speaker ?

Buna ziua! As vrea sa cer ceva sfaturi/pareri : vreau sa montez un subwoofer " in locul" unui speaker obisnuit. Masina este un E46. In locul unui speaker in spate as vrea sa montez subw respectiv. Difuzor Subwoofer Pioneer TS-W307D2  RMS: 400W. As pune sub-ul in portbagaj, folosind firele de la un speaker. Ce parere aveti?
A intrebat cricerom (2,040 puncte) acum 11 ani in categoria Car Audio

editat de cricerom acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 11 ani Daca nu ai amplificator sunetul va fi egal cu 0.

Salut!
+2 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani se va auzi ca un  speaker normal de 20w sau cat ai tu pa masina, deci e inutil ci I mare!

Comentarii:

A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 11 ani Se va auzi mai slab ca un speaker normal deoarece un subwoofer nu raspunde la frecvente asa cu raspunde un mid-bass;sa nu mai vorbim de un full-range.
Salut!
A comentat Field (280 puncte) acum 11 ani perfect corect!!!  deci pe scurt nu are rost fara amplificator il pui chiar degeaba
+2 voturi
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 11 ani Pai ceea ce vrei tu sa faci nu are sens,adica subwooferul se va auzi ca naiba cu multe distorsiuni,deoarece casetofonul scoate max.22W,plus ca nici nu pot sa-mi dau seama cum vrei sa faci asta.
Ca sa poti monta un subwoofer pe masina iti trebuie amplificator,sau cum vrei tu sa il legi direct la casetofon.Ai mare grija nu e de jucat cu asa ceva,adica sa legi de la alta boxa,sau de la lumina din portbagaj,etc...iti poate lua foc masina.Deci ca sa faci ceva ok iti trebuie neaparat un amplificator+cabluri aferente,a da si sa aiba si casetofonul iesire RCA.

Comentarii:

A comentat cricerom (2,040 puncte) acum 11 ani Da, intradevar e o idee rea. Am vazut la cineva si de asta am vrut sa stiu daca a mai facut cineva. Am avut subwooferul cu amplificator legat asa cum se cuvine la o alta masina, numai ca mi a mancat bateria. De asta nu mai vreau sa pun amplificator. Iar condenzator nu vreau sa iau. M am gandit ca mai bine schimb difuzoarele si iau ceva mai performant. Ceva sugestii? As vrea sa iau ceva care sa redea bine Bass-ul.
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 11 ani Deci,intr-adevar un amplificator trage de baterie,acuma depinde si ce fel de amplificator,dar daca nu vrei sa mearga intr-una pui un intrerupator pe cablul de remote si ai rezolvat treaba,il pornesti cand vrei sa asculti muzica.Ar fi 2 variante parerea mea:1.Iti iei un amplificator la subwooferul acesta,iar condensator nu iti trebuie,parerea mea  este ca e inutil si scump,adica se rezolva treaba cu niste cabluri groase,plus ca subwooferul nu este foarte puternic sau a 2-a varianta care mi se pare mai ieftina iti cumperi niste boxe de mid-bass bune faci o antifonare si o sa se aude ok,acuma depinde si de limita ta,adica daca stii ca nu esti genul "vreau mai mult"sa tot faci upgradeuri  atunci asta te va multumi si nici nu iti va da dureri de cap:)).
Daca iti pui subwoofer iesi mult mai scump,plus ca tot va trebui sa faci antifonare ca se va auzi ca naiba.
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani daca vrei iti vand eu un condensator+amplificator si ti-ai rezolvat treaba, ai muzica de om civilizat, nu artificii. Condensatorul e de 1,5 farazi, amplif-ul e un jbl grand tour de 350 w rms pe 1 canal(subwoofer)
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Lasand la o parte faptul ca nu faci nici o branza daca legi subul fara amplif direct pe firele unui difuzor,nu faci deloc nici o branza in BMW,fiindca e o masina foarte bine gandita ca antifonaj,de asta cu difuzoarele acelea mici are un sunet foarte bun,si e greu sa faci ceva mai bun decat cu ce vine masina cu bani putini,basca nefacand ceva profi ;)
Eu unul iti recomand sa nu faci asta,dar e timpul tau pierdut daca alegi sa faci opusul ;)
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani am avut eu asa ceva si nu e nici o diferenta :)
+1 vot
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani nu renteaza,nu se va auzi mai nimic,am citit int-un comentariu mai sus ca ai mai avut pe o masina si ti-a mancat bateria,nu e o problema asta,se rezolva,instalezi amp si subwooferul normal,iar pe firul de remote de la player pui un intrerupator,asa il poti porni si opri cand doresti...